17.10.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: “6 AYDA BİR YAPILAN OPERASYONLA HALKEVLERİ’NİN SESİNİ KISMAK İSTİYORLAR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: “6 AYDA BİR YAPILAN OPERASYONLA HALKEVLERİ’NİN SESİNİ KISMAK İSTİYORLAR”
“HALKEVLERİ, KULA KULLUK REJİMİNE KARŞI HALKIN SESİDİR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Halkevlerine 6 ayda bir operasyon yapılarak, Halkevlerinin dolayısıyla halkın sesinin kısılmak istendiğini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Halkevleri'nin Ankara'da bulunan şube ve şube başkanlarına yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Ağbaba milletvekilleriyle birlikte Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret ederek dayanışma duygularını iletti.
BARIŞI, ÖZGÜRLÜĞÜ, LAİKLİĞİ SAVUNAN HERKESE DÜŞMAN BİR ANLAYIŞ VAR
“Müvekkili savunan avukatı, çağdaş ve bilimsel eğitim isteyen akademisyeni, işçiyi örgütleyen sendikacıyı, son olarak da halk için mücadele eden Halkevleri Ankara şube başkanlarını sabah saatlerinde gözaltına aldılar” diyen Ağbaba, “Halkevleri genel başkan ve yöneticileri 22 Şubat tarihinde yine bir sabah operasyonla gözaltına alınmışlardı. Altı ayda bir yapılan operasyonlarla halkın sesini kısmak istiyorlar. Barışı, özgürlüğü, laikliği savunan herkese düşman bir anlayışla karşı karşıyayız” dedi.
HALKEVLERİ FAŞİST KENAN EVREN’E TESLİM OLMADI
Halkevleri’nin bu ülkenin aydınlık değerlerinin mirası olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Halkevleri geçmişten günümüze barış için iktidarların baskısıyla karşılaşmış, her defasında bu baskılara inat yeniden ayağa kalkmayı başarmıştır. Halkevleri 1971'de teslim olmadı, 1980'de faşist Kenan Evren'e teslim olmadı, bugün de sivil darbecilere teslim olmayacak. Bu operasyonlarla Halkevlerin laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesine zarar vermeyi amaç edinenler yanılacaktır. Halkevleri gericiliğe karşı laikliğin, kulluk rejimine karşı halkın sesidir. Gözaltına alınan şube başkanları bir an önce serbest bırakılmasını istiyor, CHP olarak Halkevleriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum.”ifadelerini kullandı.
HALKEVLERİ GENEL MERKEZİNE DAYANIŞMA ZİYARETİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba beraberinde çok sayıda milletvekili ile birlikte Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Halkevleri yöneticilerine dayanışma içerisinde olacaklarının mesajını verdi. Ağbaba burada yaptığı değerlendirmede, saldırının sadece Halkevleri'ne değil bütün muhaliflere yönelik olduğunu, iktidarın Halkevleri'nin savunduğu demokrasi, laiklik,özgürlük gibi değerlerin karşısında olduğunu belirtti.
Hükümetin kendi yarattığı yoksulluk ve yolsuzluğun duyulmasını istemediğini için gündem değiştirmeye yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu faşist rejime karşı her zaman Halkevleri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, saldırılara karşı birlikte olacağımızı belirtmek istiyoruz”dedi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler