17.09.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: DÜŞMANLIK SİYASETİ YAPANLAR, KORONADAN DAHA TEHLİKELİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) destek açıklamasında bulundu.
Yazılı açıklamasında “Türk Tabipler Birliği korona kadar tehlikelidir, derhal kapatılmalıdır" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerinin pandemi döneminde yapılacak en talihsiz açıklamalardan biri olduğunu söyleyen CHP’li Ağbaba, “düşmanlık ve tehditle siyaset yapanların koronadan daha tehlikeli” olduğunu vurguladı.
TTB salgın yönetimindeki başarısızlığı ifşa ettiği için hedef alınıyor!
Salgın sürecine ilişkin en doğru verilerin TTB tarafından paylaşıldığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba konuya ilişkin şunları söyledi:
“AKP’nin salgın sürecini doğru yönetememesinin bedelini sağlık çalışanları ödüyor. Bugüne kadar 92 sağlık çalışanımızı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Eylül ayı itibariyle ise hekiminden hemşiresine, laborantından teknisyenine kadar yüzlerce sağlık çalışanının PCR testlerinin pozitif olduğu ifade ediliyor. Bunun sorumlusu tek başına virüs değil; AKP’nin süreci doğru yönetememesi; halk sağlığı için kitlesel önlemlerin bir türlü alınmaması, sağlık alanına yeterince bütçe aktarılmaması, yeterli sayıda sağlık çalışanının istihdam edilmemesi, ekonomi ve siyaset merkezli bir salgın yönetiminin benimseniyor oluşudur. Türk Tabipleri Birliği'nin sağlık emekçileri için başlattığı, ‘Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz’ şeklindeki kampanyasının malum çevreler tarafından hedef alması bu anlamda şaşırtıcı değildir. Şeffaf bilgi paylaşımından, haklı, yerinde ve gerçekçi uyarılardan iktidar ve ortağı elbette rahatsız olacaktır. Bundan önce de doğruları ve gerçekleri ortaya koyan kim varsa onlara karşı aynı tavrı ortaya koymuşlardı. TTB de sağlık politikalarının ve salgın yönetiminin başarısızlığını ifşa ettiği için, sağlık emekçilerinin haklarını savunduğu için susturulmak isteniyor.”
Düşmanlık siyaseti yapanlar, koronadan daha tehlikeli!
“Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluklarını hatırlatan, turkuaz tablo ile gizlenen gerçekleri halka anlatan Türk Tabipler Birliği’ni pandemi sürecinde hedef almak ve tehdit etmek olsa olsa akıl tutulmasıdır. Türk Tabipler Birliği’ne karşı kurulan ‘garip cümleler’ aslında halk sağlığına kullanılmıştır. Tabiplere yapılan saldırı halka yapılmıştır. Bu süreçte düşmanlık ve tehditle siyaset yapanlar, koronadan daha tehlikeli bir virüsü yayıyor. Bahçeli’nin ucuz popülist ve düşmanlık siyaseti, her fırsatta dile getirdiği ‘sustururuz, kapatırız’ söylemi, ülkeye koronadan daha çok zarar veriyor. Gerçekleri özveriyle ortaya koyan sağlıkçıların örgütlü yapısı TTB’ye ve yaşam hakkının kutsallığına bir ömür adayan hekimlere 'zillet' diyen Bahçeli'nin bu tavrını ne insanlığa ne de siyasi ahlaka sığmamaktadır. Biz, CHP olarak, hekimlerimizi hedef alanların karşısında, halk sağlığı için mücadele eden hekimlerimizin yanında olacağız.”
Siyah kurdele herkesin duyması gereken sessiz bir çığlıktır
“TTB pandemi sürecinde canı pahasına görev yapan hekimlerin ve halk sağlığının güvencesidir. Covid-19 hastalığı ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına takılan siyah kurdele ise bu anlamda toplumsal dayanışmayı ve sağlık çalışanlarına yönelik farkındalığı gündeme getirmektedir. Küresel salgınla yaşam hakkı adına en ön cephede savaş verenlerin, toplum sağlığını yok sayarcasına miting, düğün gibi etkinlikler düzenleyenlere, hiçbir kitlesel tedbir almadan virüsün yayılmasını seyredenlere karşı bir sözü elbette olacaktır. Sonbahara girerken sağlık çalışanlarının siyah kurdelelerle attığı sessiz çığlığı duymalıyız ve duyurmalıyız. Bu vesileyle biz, CHP olarak, pandemi sürecinde hayatını kaybetmiş tüm sağlık çalışanlarımızı saygıyla anıyor, salgınla canı pahasına mücadele eden tüm sağlık emekçilerimize, kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler