04.06.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: “YÜKSEK ENFLASYONDA BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİMİZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi. Ağbaba açıklanan yüzde 16,59’luk enflasyon oranı için “bunlar daha iyi günlerimiz” açıklamasında bulundu.
Ağbaba “Mayıs ayında enflasyon yüzde16,59 olarak açıklandı. Bu oran 2004'ten itibaren en yüksek ikinci Mayıs ayı enflasyonudur. Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasında ise yüzde 21,74'lük rekor bir fark var. AKP yağmur olup tüketiciye zam olarak yağmaya devam ediyor, ilerleyen günlerde de devam edecek” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba’nın açıklamasında şunlar yer aldı:
YÜZDE 21,74’LÜK FARK ZAM OLARAK KARŞIMIZA ÇIKACAK
“Enflasyonda bir diğer dikkat çekici durumu ise üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasında oluşan farktır. Mayıs'ta 12 aylık tüketici enflasyonu %16,59 iken üretici enflasyonu ise aynı dönemde yüzde 38,33. Aradaki fark ise tam 21,74 puan. Böyle bir farka ülke tarihinde belki de ilk kez şahit oluyoruz. 21,74’lük fark ilerleyen günlerde yurttaşın üstüne zam yağmuru olarak yağmaya devam edecektir.”
ENLAFYON SON 19 AYDIR ÇİFT HANEDE
“Enflasyon son 19 aydır çift hanelere demir atmış vaziyette. Sadece Mayıs ayı içerisinde akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında zam geldi. Ne gariptir ki her neredeyse her ay bir doğalgaz ve petrol rezervi müjdesi verilmesine rağmen doğalgaza her ay düzenli olarak zam geliyor. Mayıs ayı içerisinde çiftçinin çürümeye terk ettiği patates yüzde 41,57 oranında zamlanarak fiyatı en çok artan ürün olmuş durumda. Türkiye hem yüksek faiz hem yüksek enflasyon hem yüksek borç hem de yüksek işsizlik batağına saplanmış durumda. Yurttaşlarımızı bu bataklığa sürükleyen ise hiç şüphesiz Erdoğan’ın şahsım hükümetidir.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler