11.12.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA'DAN, TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY’A TEBRİK...

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA'DAN, TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY’A TEBRİK...
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Konseyine asil üye olarak seçilmesi nedeniyle tebrik etti.
Ağbaba’nın mesajı şöyle:
“Ülkemiz İşçi sınıfı tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olan Türk-İş Konfederasyonumuzun Sayın Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun en üst karar alma organı olan Genel Konseye asil üye olarak seçilmesini büyük bir mutluluk ve gururla karşılamaktayız.
Sayın Atalay’ın bu başarısı, ülkemizde işçilerimizin hakları açısından uluslararası alanda temsil edilmesi noktasında önemli bir başarıdır. Türk-İş Konfederasyonumuz kurulduğu günden bugüne hem işçilerimizin hem de ülkemizin menfaatlerini sonuna dek savunmuş bir demokrasi abidesidir.
Sayın Atalay’ın öncülüğünde TÜRK-İŞ KONFEDERASYONUMUZ işçinin ve emekçinin alın terini her türlü platformda savunmakta asla taviz vermemiştir. Sayın Başkan’ın taşeron işçilerimizin kadro mücadelesinden, asgari ücret mücadelesine, iş yerlerinde yaşamlarını kaybeden işçilerimizin iş sağlığı ve güvenliği mücadelesine emek ve çalışma yaşamına dair birçok sorunda işçilerin ve emekçilerin sesi olmuştur. Sendikal hak ve özgürlüklere saldırıların arttığı bu dönemlerde TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU’NUN bu başarısı ülkemiz de sendikal mücadele yürüten tüm işçiler ve emekçiler adına önemli bir gelişmedir.
Tüm bunların yanı sıra Sayın Atalay’ın ülkemiz de demokrasi mücadelesine yaptığı katkılarda her zaman takdire şayan niteliktedir. Bu bakımdan Sayın Ergün Atalay’a yöneltilen haksız ithamların ne Türk halkı nezdinde nede Türkiye’de çalışan milyonlarca işçi ve emekçi nezdinde en ufak bir karşılığı bulunmamaktadır. Bu ithamlar ayrıca sendikalarımızın ve sendikal mücadelenin baskı altına alınmaya çalışıldığının da bir ifadesidir. Sayın Atalay ve TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU’NUN değerli yöneticileri ülkemize ve çalışan tüm işçilerimize hizmet vermeye her zaman devam edecektir.
Son olarak bir kez daha Sayın Ergün Atalay’ı, TÜRK-İŞ KONFEDERASYONUMUZUN değerli yöneticilerini ve TÜRK-İŞ üyesi işçi kardeşlerimizi, Sayın Atalay’ın Uluslararası Sendikalar Konfederasyonun Genel Konseyine asil üye olarak seçilmesi vesilesi ile bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler