17.09.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN: ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM YAPILMALI

-"İKTİDARI DERHAL GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidara seslenerek esnafın elektrik ve doğalgazda indirim talebine olumlu yanıt vermesi çağrısında bulundu. Ahmet Akın, “Esnaf pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşadı. Elektrik ve doğalgazda indirimler yapılmalı. İktidarı derhal göreve çağırıyoruz!” dedi.
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ile birlikte Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem’i ziyaret ederek Ahilik Haftası’nı kutladılar. BESOB Başkanı Erdem’den esnafın sorunlarını dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi:
Esnafımız zor durumda. Biz bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Esnafımıza sahip çıkmalıyız. Ki eşraf olsun! Esnaf olmadan eşraf olmaz! Şu anda zor durumda olan esnafımızın daha fazla yanında olunmalı. Elektrikte, doğalgazda, akaryakıtta KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi için teklif verdik. Yüzde 1’e indirdiğimiz zaman bunlardaki vergiyi azalttığımız zaman esnaf devletinin yanında olduğunu hissetmiş olur. Ayrıca şoför etrafımız çok zor durumda. Kontağı açar açmaz para yazmaya başlıyor. Ama gelir yok gider çok. Bunun altından nasıl kalkacaklar? Onun için biz de iktidarı derhal göreve çağırıyoruz! Esnafımıza sahip çıkması için esnafımızın yanında olmaları için daha fazla yardım da bulunmaları için! Şu anda esnafımızın bu desteğe ihtiyacı var. Bizim esnafımız birlik beraberlikle çalışır, hareket eder, yardım eder. Ahilik kültürüne sahiptir. Dünyada olabilecek görülebilecek en iyi esnaftır. Onun için bu güzel esnafın candan vatansever esnafın yanında olması gereken de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetenlerdir. Biz de buradan onları göreve davet ediyoruz.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler