02.12.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “DAVANIN TAKİP EDİLDİĞİNİ GÖREN HAKİMLER TAVIR DEĞİŞTİRİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, kadına şiddetle mücadele hakkında açıklamalarda bulundu. Gökçen, Marmara Üniversitesi Kadın Hakları Kulübü’nün düzenlediği panelde “İnsan haklarının korunabilmesi için artık önleyici tedbirler ve bütüncül politikalar çok daha ön planda. Devlete düşen yükümlülük çok daha fazla. Buna rağmen 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’ne, eleştiri diyemeyeceğim, saldırılar yoğunlaştı.” ifadelerini kullandı.

Gökçen, “Duruşmaların takip edildiğini, olayın çözülmeye uğraşıldığını gören hakimler tavır değiştirmeye başlıyor. Bu hem kanunun bilerek uygulanmadığını, hem de her bir alanda insan haklarına dair mücadelenin ne kadar değerli ve etkili olduğunu gösteriyor.” dedi.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun siyasi partiler arasında uzlaşmayla elde edilen kazanımlar olduğunu hatırlatan Gökçen, “Cinayet sayılarının ardında ihlal edilen temel haklar ve gerçek insan hikayeleri olduğunu unutmamak gerekiyor.” dedi.