08.02.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “OHAL KOMİSYONU HER 2.5 DAKİKADA 1 İNSAN HARCIYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖKÇEN: “OHAL KOMİSYONU HER 2.5 DAKİKADA 1 İNSAN HARCIYOR”
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, son açıklanan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu verilerini değerlendirdi.
Gökçen, “Her ay ortalama 3000 ila 5000 civarında dosyanın sonuçlandırdığını görüyoruz. Aralık ayında ise 8500 dosya karara bağlanmış. Karara bağlanan dosyalarla Komisyon çalışanlarının mesai saatlerini birlikte düşündüğümüzde ortalama 2.5 dakikada 1 kararın verildiğini görüyoruz.” dedi.
Gökçen, “Kişilerin terörle bağlantılı olduğunu tespit etmek ve kurum görüşü almak toplam 2.5 dakika sürmüş. Aralık ayında ise her 1 dakika 11 saniyede karar verilmiş. İnsanların iş hayatı her 1 dakika 11 saniyede çöpe atılmış.” ifadelerini kullandı.
Gökçen, “Hukuksuz OHAL Komisyonu binlerce KHK mağdurunu oyalarken, binlercesinin de sevdikleri işlerine dönmelerini dakikalar içinde engelliyor. Bunu da utanmadan raporlarıyla ifade edebiliyor. CHP olarak çağrımızı tekrarlıyoruz: tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmelidir.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler