04.09.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA: ÇEVRE BAKANI, MARMARİS’TE YAPILAN DOĞA KATLİAMINI GÖRDÜ MÜ?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA: ÇEVRE BAKANI, MARMARİS’TE İSRAF SARAY İÇİN YAPILAN DOĞA KATLİAMINI GÖRDÜ MÜ?
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Marmaris ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum’un emlak pazarlamacılığından vakit bulup çevre işleriyle ilgilenmesinden memnun olduğunu söyleyen Biçer Karaca, Okluk Koyu’nda süren yazlık saray inşaatı için kesilen on binlerce ağacı ve Gökova’da imara açılan kıyıları hatırlattı.
“İSRAF SARAY İÇİN OKLUK KOYU’NU YOK ETTİNİZ, GÖKOVA’YI İMARA AÇTINIZ”
Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın memur edildiği, asıl işinin emlak pazarlamacılığı olduğunu söyleyen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı; Marmaris ziyaretinde Bakan’ın, CHP’li belediyelerin yaptığı çalışmaları kendileri yapmış gibi gösterdiğini ve caretta caretta yavrularıyla fotoğraf çektirerek imajını düzeltmeye çalıştığını söyledi.
Biçer Karaca, Bakan Kurum’a “Marmaris’e gitmişken Okluk Koyu’ndaki israf saray inşaatı uğruna kesilen on binlerce ağacı, doldurulan sahilleri ve yok edilen doğayı da gördü mü?” diyerek, Gökova Körfezi’nde imara açılan 27 bin futbol sahası genişliğindeki arazileri hatırlattı; “vicdanınız sızlar mı?” diye sordu.
“OKLUK KOYU’NDA İŞLENEN DOĞA CİNAYETİ KUŞAKLAR BOYU HATIRLANACAK”
Muğla, Marmaris’in cennet köşelerinden Okluk Koyu'ndaki daha önceki Cumhurbaşkanlarının yaz tatillerini geçirdiği 4 oda ve 1 salondan oluşan 230 metrekarelik mütevazi konutu yıkarak yerine inşa edilen Yazlık Saray’ı “AKP’nin israf ve kul hakkı üzerinden sağladığı iktidarının sembolü” olarak tanımlayan Biçer Karaca açıklamasında;
“13 bin 166 metrekare kapalı inşaat alanına sahip, 300 odalı, 65 hektara yayılan israf saray 10 bin 966 metrekarelik deniz dolgusuyla hem ormanlarımızı hem de kıyılarımızı yok etmeye and içmiş bir iktidarın ülkemizde bıraktığı kara bir leke olarak kuşaklar boyu hatırlanacak” dedi.
“İSRAF SARAY’IN DUVARLARINI YEŞİLE BOYAYIP, HABERLERE YASAK GETİREREK YIKIMI GİZLEYEMEZSİNİZ”
İnternet üzerinden haberlere yasak getirerek yazlık saray inşaatı için kesilen 50 bine yakın sığla ve çam ağacını halktan saklamaya çalışmakla suçladığı iktidarı eleştiren Biçer Karaca; İsraf Saray’ın duvarlarını yeşile boyayarak neden oldukları katliamı gizleme çabasının da komik olduğunu söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın Türkiye’de son yıllarda artan doğa tahribatının baş sorumlusu olan iktidarın parçası olduğunu söyleyen Biçer Karaca; “caretta caretta yavrularıyla fotoğraf çektirmeniz; ülkemizin sucul yaşamına, kıyılarına, ormanlarına karşı işlenen suçların ortağı olduğunuz gerçeğini bizlere unutturamayacak” dedi.
“BAKAN BEY SAMİMİYSE GÖKOVA’DAKİ SİT HATASINDAN GERİ DÖNSÜN”
İktidarın “Millet Bahçeleri” vaadinin bile tek başına ülkede doğayı ve şehirleri karşı karşıya bıraktıkları korkunç tablonun bir itirafı olduğunu belirten Biçer Karaca; Bakan Kurum’u Gökova Körfezi’ni imara açan düzenlemelerden vazgeçmeye çağırdı; “Eğer 16 yıllık yıkıma daha fazla ortak olmayacağım derseniz; gelin geçen yıl SİT statüsü düşürülerek imara açılan Marmaris’in Gökova Körfezi’ndeki 21 bin 618 hektarlık alanı tekrar 1. derece SİT alanı ilan edelim”
“BELEDİYELERİMİZİN UYGULAMALARINI BAKANLIK ÖRNEK ALMALI”
Bakan Kurum’a seslenen Biçer Karaca; “emlak pazarlamacılığı ve halkla ilişkiler çalışmaları yerine etkili ve sorumlu politikalara vakit ayırmanız gerekmektedir. AKP’nin yarattığı bu enkazı kaldırmak için belediyelerimiz aracılığıyla uyguladığımız örnek politikalara destek olmak isterse Bakan Bey’e Cumhuriyet Halk Partisi olarak kapımızın her zaman açık olduğunu bir kez daha hatırlatırız.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler