22.02.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARACA İZMİR'DE

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN ÖRNEK AFET YÖNETİMİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından İzmir’de 2 günlük inceleme ziyaretleri programı gerçekleştirdi. Menderes, Konak, Buca, Balçova, Foça, Çiğli, Bornova ziyaretleri gerçekleştiren Gülizar Biçer Karaca, ilk gün ziyaretleri kapsamında Menderes, Balçova, Konak, Buca ilçelerinde Belediye Başkanları, İl ve ilçe yöneticileriyle birlikte hasar gören esnafın işyerlerini, selden etkilenen vatandaşların evlerini, muhtarları dinledi.  
“Keşke Devlet de Yanımızda Olsaydı”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yarımcısı Yıldız Yılmaz, Menderes İlçe Başkanı Kemal Koç ve ilçe örgütüyle birlikte Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın programında; Çatalca ve Yeniköy mahalleleri vardı. Selden zarar gören evlerin tek tek ziyaret edildiği programda Menderes’te yaşayan vatandaşlar; ilk andan itibaren belediye başkanının yanlarında olmasından dolayı güvende hissettiklerini, “yeter ki can kaybı olmasın” diyen Belediye başkanlarının, “hasarları gideririz” sözünün çok kıymetli olduğunu ifade etti. Gülizar Biçer Karaca: “Selzedeler; devletten bir kuruş yardım almadıklarını, kaymakam ve AKP’lilerin gelip fotoğraf çekip gitmesinden üzüntü duyduklarını ifade ettiler; Selde, 12’şer bin TL İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden anında alınan kararla hesaplarına geçen nakdi yardımla yaraları sardıklarını, Menderes Belediyesi’nin eşyalarının yenilenmesine kadar destek verdiklerini dile getirdiler. Yerel yönetimlerimizin önemini en iyi ortaya koyan cümle bir vatandaşımızın tespitiydi: Devleti hep arkamızda bilirdik, arkamızdaydı devlet bu yüzden görmedik ama belediye başkanları yanımızdaydı, keşke devlet de yanımızda olsaydı.”
Gecikmeksizin destek Belediyelerimizden geldi
Balçova Belediyesi’nin sel nedeniyle zarar gören vatandaşların evlerini ve işyerlerini temizlettiğini, tadilatları ve boyaları yaptırdığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, CHP İl Başkan Yardımcıları, CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın ile mağdur olan vatandaşları ve Sanayi Sitesi’ndeki işyerleri zarar gören esnafı ziyaret etti. Yaşanan afet nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gülizar Biçer Karaca “Öncelikle afet nedeniyle Menderes’te hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızı işyerlerinde, evlerinde ziyaret ettik, böylesi zor zamanlarda hemen yanıbaşlarında gecikmeksizin belediye başkanlarımızı görmekten, belediye hizmetlerinden zamanında yararlanıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarına bizzat şahit oldum.” dedi.
Yaşanabilir kentler için örnek projeler ve kriz yönetimi
İzmir programında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya gelen Gülizar Biçer Karaca; Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ile birlikte Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ı, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u, Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan ile birlikte Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü, Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ile birlikte Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ü, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u ziyaret etti. Yerinde incelemeler ve ilçe başkanlıklarında partililerle 2 gün boyunca değerlendirmelerde bulunan Gülizar Biçer Karaca “İklim krizinin her geçen gün yakıcı sonuçları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Biçer Karaca, “Yerel yönetimlerimiz yaşanabilir kentler ve yaşam alanları için mücadele ediyor. Kent adaletinin sağlanması, kriz yönetimi, katılımcılık gibi farklı konularda CHP’li belediyeler, ilklerin, özgünlüklerin, özel projelerin hayata geçirilmesine imza atıyor.” diye konuştu. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler