13.01.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: "FİLLER TEPİŞİYOR ÇİMENLER EZİLİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın Doğa Koleji Eryaman Bilim Kampüsü önünde öğrenci velileri ile birlikte yaptığı basın açıklaması şöyle:

Doğa Koleji, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'na devredilmesine rağmen öğretmenlerimizin ve diğer çalışanların ücretleri hala ödenmedi. 5 ayı aşkın süredir ücretlerini alamayan öğretmenlerimiz öğrencilerini bırakmadı, çalışmaya devam ediyor. Ancak yeni yönetim de öğretmenlerimiz iyi niyetini sömürmekten geri durmadı. 
İstanbul Teknik Üniversitesi 30 Aralık 2019’da kamuoyuna yaptığı açıklamada devir işleminin başarıyla gerçekleşmesinden dolayı; AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı “Sosyete Damat” Berat Albayrak’a ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şükranlarını sundu.

Doğa Koleji’nin devrinde etkili olan, her konuya müdahale eden, görüş beyan eden AKP Genel Başkanı neden “Doğa Koleji öğretmenlerinin ücretlerini ödeyin” demiyor? Yoksa mesaisini sadece sermayenin sorunlarını çözmek için mi harcıyor?
Hazine ve Maliye Bakanı “Sosyete Damat” 5 aydır ücret alamayan öğretmen ve çalışanlar için neden devreye girmiyor?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu konuda neden tek bir cümle dahi kurmuyor?
Öğretmenlerin sorununun çözülmesi için elini taşın altına koyması gereken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nerede? Neden sessiz?  Beştepe’de kurulan “Saray Eğitim Bakanlığı”, “Milli Eğitim Bakanlığı”nın sorunun çözümüne müdahil olmasına engel mi oluyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Özel okul açanlara teminat şartı getirileceğini duyurmuştu. “Bu kararın uygulamasına, satışın eşiğinde olan Doğa Koleji ile başlanmalıdır.” demiştik. Ancak bu konuda da tek bir adım atılmadı.
Doğa Koleji devir işlemi bittiği halde, öğretmenlerinin ve çalışanlarının ücretleri neden ödenmiyor?
Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, “Filler tepişiyor, çimenler eziliyor” siz sermayenin yanında yer alıp, haklarını korurken; çocuklarımızın geleceğini karartıyorsunuz. Siz sermaye daha fazla kar etsin diye dertlenirken, öğretmenlerimiz evine ekmek götüremiyor!”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler