11.06.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: "İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU SEÇİMİ BIRAKSIN TRAFİK KAZALARINA BAKSIN"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: "İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU SEÇİMİ BIRAKSIN TRAFİK KAZALARINA BAKSIN"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, TBMM'ne verdiği yazılı soru önergesiyle, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya,  atanmış bir bürokrat olarak, seçim kampanyası yürütmeniz doğru mudur? Asli görevinize ayırmanız gereken zamanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ayırma hakkını hangi kanundan almaktasınız?  Alınacak tedbirler ve denetim hayat kurtarırken, bunu yapmayarak seçim çalışması yürütmeniz doğru mudur?” diye sordu.
Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi şöyle:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 10.06.2019
Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili
Ramazan Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarında 83 kişi hayatını kaybetti, 868 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da benzer bir açıklama yaparak, bayram tatilinin ilk 8 gününde 70 vatandaşımızın trafik kazlarında hayatını kaybettiğini açıkladı.
Karayollarında trafik düzenini sağlamak ve denetlemek, İçişleri Bakanlığının görev ve yetkileri arasında sayılmaktadır.
Atanmış bir İçişleri Bakanı olmanıza rağmen, asli görevlerinizi bir kenara bırakarak, iç politikayla yakından ilgilendiğinizi, 31 Mart yerel seçimlerinde ve 23 Haziran 2019 tarihinde yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında adaymışçasına Türkiye turu yaparak, seçim kampanyası yürüttüğünüzü görmekteyiz.   
Yapılacak denetim, alınacak tedbirler trafik kazalarını önlemede ve ölümlü kazaları en aza indirmede en etkili yöntemlerdendir.
Bu bilgiler kapsamında;
İçişleri Bakanlığına atanmış bir bürokrat olarak, seçim kampanyası yürütmeniz doğru mudur?
Asli görevinize ayırmanız gereken zamanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ayırma hakkını hangi kanundan almaktasınız?
Denetimsizlik ve tedbirsizlikten vatandaşlarımız trafik kazalarında ölürken, sizin İçişleri Bakanı olarak zamanınızı seçim kampanyalarına ayırmanız görevi ihmal değil midir?
Yerel seçimlerde taraf olmak, seçim çalışmalarına aktif şekilde katılmak, mitingler düzenlemek İçişleri Bakanının görevleri arasında mıdır? 
Alınacak tedbirler ve denetim hayat kurtarırken, bunu yapmayarak seçim çalışması yürütmeniz doğru mudur?


Gündem'den Öne Çıkan Haberler