26.03.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: KIZILAY KORONAVİRÜS MÜCADELESİNDE NEDEN YETERLİ DESTEĞİ VERMİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Görevleri arasında “Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalara katılmak” da olan Kızılay’ın koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelede etkin şekilde Sağlık Bakanlığımızın yanında yer almadığını; maske, eldiven vb. sağlık ekipmanları konusunda da yeterli desteği sağlayamadığını görüyoruz" dedi.

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı birçok ülkeye insanı ve tıbbi destek sağlayan Kızılay’ın, Türkiye’deki koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelede yeterli yardım ve destek sağlamaması konusunu Meclis gündemine de taşıyan Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ise şöyle:

"Kızılayın kuruluş amacı; “Her koşulda, yerde ve zamanda, hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ızdırabını dindirmek amacıyla, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır.” olarak tanımlanmıştır.
Kızılay bu amaçlar doğrultusunda son günlerde bütün dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına karşı birçok ülkeye insanı ve tıbbi destek sağlamıştır.
Kızılay’ın görevleri arasında “Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalara katılmak” da vardır.
Ancak Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelede Kızılay’ın etkin şekilde Sağlık Bakanlığımızın yanında yer almadığını; maske, eldiven vb. sağlık ekipmanları konusunda yeterli desteği veremediğini görmekteyiz.
Diğer yandan, Kızılay’ın deprem, sel baskını ve diğer afetlerde ihtiyaç sahibi kişilere yeterli yardımda bulunulmadığı da sık sık gündeme gelmektedir."