21.03.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: “SEN ATATÜRK DİYE BİR ADAMI DUYDUN MU? DİYE SORACAK MİLYONLAR VAR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: “SEN ATATÜRK DİYE BİR ADAMI DUYDUN MU? DİYE SORACAK MİLYONLAR VAR” 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları için geldiği Kırklareli’de, Emekli Sen, Öğretmen Evi, Eğitim İş ve Eğitim Sen’i ziyaret etti. Eğitim Sen’de bir basın toplantısı düzenleyen Kaya, “Emperyalizme karşı verdiği mücadele karşısında dünyanın önünde saygıyla eğildiği,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde de devam etti.” dedi.  
Kaya, “Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinliğinde okunan duada, Atatürk’ün adına yer vermeyerek bir kez daha kinlerini kustular.”  ifadelerini kullandı.
“Törene katılanlar arasında bulunan Albay Önder İrevül yapılan saygısızlığa seyirci kalmayarak, duayı yapan öğretmene, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın?’ diyerek tepkisini gösterip, töreni terk etmiştir.” diyen Kaya, “Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ise, yaptığı açıklamada haddini aşan ifadelerle, Atatürk’ü kastederek,  ‘Sadece dua sırasında adı geçmedi. Okunan Kur’an’dan ve duadan mı rahatsız oldular bilmiyorum.’ diyerek saldırısına devam etmiştir.” dedi.     
Kaya, “Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, 18 Mart Çanakkale şehitlerine okunan bir duada, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesini normalleştirmeye çalışıyor.” dedi.    
Diyanet İşleri Başkanına da sert tepki gösteren Kaya, “’Keşke Yunan galip gelseydi’, diyen bir vatan hainine resmi ziyaretler gerçekleştirenler, ‘Çanakkale Zaferi ve Birlik Ruhu’ başlıklı cuma hutbesinde, Çanakkale kara savaşlarının kahramanı, Anafartalar Komutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yer vermemiştir.” dedi.  Kaya, “Oysaki başında bulunduğu, Diyanet İşleri Başkanlığını da Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur.” diye konuştu.  
BÖYLE BİR TAHKİKATI ATATÜRK DÜŞMANLARI BAŞLATABİLİR
Ülkesinin kurucusuna düşmanlık eden anlayışın dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini söyleyen Kaya, “Şimdi, bu Albayımız hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğruysa, böyle bir tahkikat başlatıldıysa, bunu başlatanlar Atatürk düşmanlarıdır, bu anlayışın mimarlarıdır.” ifadelerini kullandı.   
Milli Eğitim Bakanına da sert ifadelerle yüklenen Kaya, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum, il, il dolaşıp belediye başkan adayları için oy isteyeceğine, görevinin başına dön! Milli Eğitim Bakanlığı yap!” diye seslendi.
“Görevlendirilmiş bazı sefiller; bizlere bağımsız bir vatan bırakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dualarda yer vermeyerek, karanlık hedeflerine ulaşacaklarını sanıyorlar.” Diyen Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığını ele geçirenler, Atatürk adını silmek istiyorlar. Onlar; laik, demokratik, bilimsel eğitimin düşmanlarıdır. Eğitim sistemimizi karanlık bir yola soktular.” dedi.  
ATATÜRK’ÜN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA BÖLÜNMEYELİM
Kırklareli yerel seçimlerinde gücümüzü bölmeyelim diye çağrı yapan Kaya, “Şimdi de Atatürk’ün doğduğu topraklarda, yerel yönetimleri ele geçirip, yaşam tarzımıza ve tüm değerlerimize müdahale etmeye hazırlanıyor. Buna izin verecek misiniz?” diye sordu.
Kaya, “Mustafa Kemal Atatürk ülke sevdalısıydı, vatanseverdi! O, ülkenin kurtuluşu için, üniformasını fırlatıp atmıştı. Onun yolundan gidenler de koltukları ellerinin tersiyle iterek,  ele ele, omuz omuza yürüyecektir.” dedi.  
 
Kaya, “Hiç kimse unutmasın! Bu ülkede, vatanını, halkını seven, onurlu, bilinçli, cesur, Atatürk'ün askerleri var… ’Sen Atatürk diye bir adamı duydun mu?’ diye soracak milyonlar var.” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması şöyle:
“Emperyalizme karşı verdiği mücadele karşısında dünyanın önünde saygıyla eğildiği,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırılar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde de devam etti. 
Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinliğinde okunan duada, Atatürk’ün adına yer vermeyerek bir kez daha kinlerini kustular. 
Törene katılanlar arasında bulunan Albay Önder İrevül yapılan saygısızlığa seyirci kalmayarak, duayı yapan öğretmene, “Mustafa Kemal Atatürk’ü duydun mu sen hiç? Ona niye Fatiha okumadın?” diyerek tepkisini gösterip, töreni terk etmiştir.   
Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin ise, yaptığı açıklamada haddini aşan ifadelerle, Atatürk’ü kastederek,  “Sadece dua sırasında adı geçmedi. Okunan Kur’an’dan ve duadan mı rahatsız oldular bilmiyorum.” diyerek saldırısına devam etmiştir.    
Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, 18 Mart Çanakkale şehitlerine okunan bir duada, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesini normalleştirmeye çalışıyor.    
“Keşke Yunan galip gelseydi” diyen bir vatan hainine resmi ziyaretler gerçekleştiren,  Diyanet İşleri Başkanlığı da, “Çanakkale Zaferi ve Birlik Ruhu” başlıklı cuma hutbesinde, Çanakkale kara savaşlarının kahramanı, Anafartalar Komutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yer vermemiştir. Oysaki başında bulunduğu, Diyanet İşleri Başkanlığını da Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur.
Ülkesinin kurucusuna düşmanlık eden böyle bir anlayış, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir
Şimdi, bu Albayımız hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğruysa, böyle bir tahkikat başlatıldıysa, bunu başlatanlar Atatürk düşmanlarıdır, bu anlayışın mimarlarıdır. 
Milli Eğitim Bakanlığı bu tür saldırılara sessiz kalarak, saldırıların ortağı ve onay makamı olmaktadır.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum, il, il dolaşıp belediye başkan adayları için oy isteyeceğine, görevinin başına dön! Milli Eğitim Bakanlığı yap!
Görevlendirilmiş bazı sefiller; bizlere bağımsız bir vatan bırakan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dualarda yer vermeyerek, karanlık hedeflerine ulaşacaklarını sanıyorlar.
Milli Eğitim Bakanlığını ele geçirenler, Atatürk adını silmek istiyorlar. Onlar; laik, demokratik, bilimsel eğitimin düşmanlarıdır. Eğitim sistemimizi karanlık bir yola soktular. 
Şimdi de Atatürk’ün doğduğu topraklarda, yerel yönetimleri ele geçirip, yaşam tarzımıza ve tüm değerlerimize müdahale etmeye hazırlanıyor.   
Buna izin verecek misiniz?
Mustafa Kemal Atatürk ülke sevdalısıydı, vatanseverdi!
O, ülkenin kurtuluşu için, üniformasını fırlatıp atmıştı.
Onun yolundan gidenler de koltukları ellerinin tersiyle iterek,  ele ele, omuz omuza yürüyecektir.
 
Hiç kimse unutmasın!
Bu ülkede, vatanını, halkını seven, onurlu, bilinçli, cesur, Atatürk'ün askerleri var…
“Sen Atatürk diye bir adamı duydun mu?” diye soracak milyonlar var.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler