25.01.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI LALE KARABIYIK'TAN DEPREM VERGİSİ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık yaptığı basın açıklaması ile toplanan Deprem Vergilerinin akıbetini sordu. 

Karabıyık'ın açıklaması şöyle:

"Dün akşam saatlerinde Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin acı gerçeği olan ve yıllardır gerekli önlemlerin alınmadığı depremlerde vatandaşlarımız ranta ve ihmale kurban gitmektedir. 1999 yılında yaşanan büyük depremin ardından geçici olarak çıkarılan ve sonrasında kalıcı olan Özel İletişim Vergisi ile toplanan Milyar TL'lerin nereye kullanıldığı bilinmiyor! 
 Tüm esnaf ve işverenlerin yıllardır ödedikleri tüm vergi beyannamelerinden, ayrıca milyonlarca vatandaşın her ay ödedikleri telekomünikasyon cep telefonu faturalarından alınan, eski deprem vergisinin adı, daha sonra Damga Vergisi ve Özel İletişim Vergisi oldu. Yıllar içinde bu kalemler altında toplanan Deprem Vergisi toplamı 36.4 Milyar Dolar $, yani, 215 Katrilyon TL! Bu paralarla depremlere karşı ne gibi tedbirler alındı? Bu paralar nereye kullanıldı, yetkililerin acilen yanıt vermesi ve ülkemizin acı gerçeği depreme karşı gereken önlemlerin acilen alınması gerekiyor! Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler