22.07.2021

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ: "AKP’NİN ÇEVRE POLİTİKASI: BETONU SEV, DOLARI ÖP"

Rize’de bir hafta içinde iki büyük sel felaketinin yaşanması üzerine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: “AKP bir şey yapmıyorsunuz elestirilerine cevap olsun diye planlar hazırlıyor, ancak hiç biri tutmuyor” eleştirisinde bulundu. 
Planı Tutmayan Bakanlar Sarı Çizmeyle Aklanma Peşinde
Rize’de yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “Geçtiğimiz hafta yaşadığımız kayıplar ile birlikte Rize’de son 21 yılda sel nedeniyle, 83 canımızı kaybettik. AKP’nin Rize ile ilgili faaliyetleri hep plan yapmak üzerine. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Karadeniz İklim Eylem Planı, İçişleri Bakanlığının Afet Riski Azaltma Planları var. Ama hepsi kağıt üzerinde. Planları tutmayan Bakanlar suçlu psikolojisiyle sarı çizmelere sarılıp, fotoğraf çektirme, kendilerini aklama peşinde” çıkışında bulundu. 
Betonu Sev, Doları Öp
Karadeniz’deki sele AKP’nin yanlış çevre yönetiminin neden olduğunu aktaran ÖZTUNÇ açıklamasında: “Gidin görün, nerelere yapılaşma izni verilmiş, derelerde kaçar tane HES yapılmış , hangi dereler nasıl beton kanala çevrilmiş. Bir aşırı doğa olayının nedeni olarak gösterilecek tüm nedenlerin onlarca örneğiyle karşılaşabilirsiniz. Fındıklı halkı izin verseydi AKP Fındıklı derelerini HES’ler ile donatırdı. HES yaptırmayınca, balık çiftliklerine verdi. Derelerde ıslah yapıyoruz diye beton kanallar var. AKP, bir derenin habitat için ne kadar değerli olduğundan bihaber halen. Doğayı sömürmek üzerine kurulu sisteme sahipler. AKP’nin çevre politikası, “Betonu sev, doları öp” politikasıdır” çıkışında bulundu. 
Afet Bölgesi Kararı İçin Daha Fazla Ne Olmalı ?
Geçtiğimiz hafta paylaştığı Rize ili geneli için acilen afet bölgesi kararı alınması gerektiğine dair çağrıyı tekrarlayan Öztunç, “AKP daha büyük bir felaket mi bekliyor? Daha fazla ne olmalı? Bakanlar gelince göstermelik bir kaç hizmet sunuluyor, sonra tüm bölge kendi kaderine terk ediliyor. Mağdur olan yurttaşların kamusal yardım ve hizmetlerden eşit faydalanmalarını sağlayacak politikalara ihtiyaç var” yorumunu yaptı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler