22.02.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN: "AKP GENEL BAŞKANI BİLEREK YALAN SÖYLÜYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “AKP Genel Başkanı ve AKP belediye başkan adayları siyasi partiler yasasını da seçim yasaklarını da çiğneyerek kampanya yürütüyor. Buna uyanlara da iftira ve çamur atıyor. Erdoğan’ı siyasi ahlaka ve yasalara uymaya davet ediyoruz ” dedi.
Seyit Torun, “AKP adayları ve AKP Genel Başkanı henüz seçim yasakları olduğu halde afişlerinde ve diğer çalışmalarında parti adı ve amblemi kullanmaktadır. İtiraz etmemize rağmen görevliler korkudan bu hukuksuzluğu engelleyemiyor çünkü ” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Erdoğan’ın kendi hukuksuzluğunu gizlemek için CHP’ye laf attığını söyledi. Torun şöyle konuştu: “Erdoğan diyor ki, biz CHP’liler parti amblemlerimizi gizleyerek seçim işbirliği yapıyormuşuz ve seçim çalışması yürütüyormuşuz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanının, seçim öncesi partilerin amblem kullanımının ne zaman başladığını bilmesi gerek. Eğer biliyor da yasaya uymuyorsa, bilerek yasayı çiğniyorsa bedelini ödemeli. Bilerek seçmenleri kandırmaya çalışıyor, seçmeni etkilemeye çalışıyorsa, bile bile halka yala söylüyorsa ki öyle yapıyor, bu siyasi ahlaksızlıktan vazgeçmesi gerek.”
Yürürlükteki yasaya göre kampanyada parti amblemi ve isminin 1 Mart’ta kullanılmaya başlanacağını söyleyen Torun, şöyle konuştu. “Biz başından beri neden tarafsız Cumhurbaşkanı diyoruz? İşte bunun için: AKP Genel Başkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı çalışmalarda da seçim propagandası yürümektedir. Gittiği tüm şehirler AKP logolu afiş, pankart ve çeşitli büyük görsellerle dolmaktadır. Bu logolu ve parti isimli görseller bir açılış, bir toplantı sonrasında da günlerce şehirlerde asılı kalmaktadır. ”
Torun, “CHP olarak bu hukuksuzluğa itiraz ediyoruz. Ancak adli ve idari birimler bu afişleri, bu görselleri toplamakta tereddüt ediyor. Yetkililer korku yüzünden seçim kanununun ve siyasi partiler kanununun çiğnenmesine göz yumuyor. Görevliler başına bir iş gelmesinden korkuyor. Ancak bizim adayların görselleri anında toplanıyor” diye konuştu.
Torun adli ve idari birimlere çağrıda bulunarak “Hukuku uygulayın, korkmayın. Adaletten ayrılmayın, hukuk herkese lazım. İktidarın değil hukukun hizmetinde olun” dedi.