18.05.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL’DEN GENÇLİK RAPORU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL’DEN GENÇLİK RAPORU

"İŞSİZLİK, BORÇLULUK, GÜVENCESİZLİK KISKACINDA GENÇLİK"

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir gençlik raporu hazırladı.

Gençliğin yaşadığı sorunların aktarıldığı raporda, ekonomiden eğitime, üniversitelerin yapısından özgürlüğün kısıtlanmasına kadar birçok alana değinildiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Bingöl şunları söyledi:

"Türkiye, iktidar eliyle genç nüfusun sorunlarına, beklentilerine ve ne ekonomik ne de sosyal taleplerine yanıt verilemez bir hale getirilmiştir. AKP iktidarı, 16 yıldır uyguladığı politikalar ile gençlerin geleceğe dair umutlarını da tüketmiştir. Dahası bu 16 yılda gençler üzerindeki baskılar artmış; umutsuzluk, mutsuzluk ve geçim kaygısı genç neslin önünde büyük bir engel olarak yerini almıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler, iktidarın yarattığı tüm bu sorunlarla hayata atılmaktadırlar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, özellikle son 16 yılda gençlik açısından artan sorunların gölgesinde kutlanmaktadır. Gençliği özgür, bağımsız, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bir Türkiye için tüm bu sorunlar aşılmalı ve Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği Cumhuriyet, gençlerle birlikte yaşatılmalıdır."

İŞSİZLİK, BORÇLULUK, GÜVENCESİZLİK KISKACINDA GENÇLİK RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler