22.05.2020

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN: “RAMAZAN’DA EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞTÜK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Pandemi koşullarında dayanışmayla, yardımlaşmayla, ekmeğimizi bölüşerek bir Ramazan ayı geçirdik. Öncelikle darda kalanların refaha, hastaların esenliğe kavuşması dileğiyle bütün yurttaşlarımızın bayramını en içten duygularımızla kutluyorum. Hepimizin bayramı mübarek olsun. Tüm vatandaşlarımıza huzur içinde geçirecekleri bir bayram diliyorum” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Torun şunları kaydetti:
“Ramazan ayında, toplum olmanın, birlikte yaşamanın, adaletli ve vicdanlı insanlar olmamızın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ettik. Pandemi nedeniyle hayatını kaybedenler, hastaneye yatanlar, işsiz kalanlar oldu. Etkilenen tüm yurttaşlarımıza bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Toplumun işleyebilmesi için dayanışma ağlarına ihtiyaç var. Mübarek Ramazan ayında salgın hastalığının yaralarını sarmak için dayanışma ve yardımlaşma en üst seviyeye çıktı. Bu ağları kuran, ağlarda görev alan, buralara yardımda bulunan, topluma katkı sunan herkese de çok teşekkür ederim. İnşallah tüm yaralarımızı hep beraber saracağız ve her günümüzü bayram gibi yaşamaya başlayacağız. “
Torun, ülkenin en önemli sorunun yoksulluk olduğunu hatırlatarak salgın hastalık sonucu yoksulluğun daha da arttığını söyledi. Torun, elbirliği ile yoksulluğunun ortadan kaldırılabileceğini belirtti. Torun sözlerine şöyle devam etti:
“Bayramları gerçek anlamda bayram olarak yaşamak istiyorsak, hatta tüm günlerin bayram olmasını istiyorsak, bu ülkede öncelikle yoksulluğu yok etmeliyiz. Hiçbir çocuk yatağına aç girmemeli. Hiçbir çocuk çalışmak zorunda kalmamalı. Yoksulluğun yok edildiği bir ülkede herkesin hakkı korunur. Ülkemize huzur gerekmektedir. Tencere kaynamayan evde huzur olmaz. Öncelikle evlerimize, şehrimize ve ülkemize huzur diliyorum. Bu da ekonominin düzelmesiyle ile mümkün. Doğru uygulamalarla ekonomi düzelir. “
Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizlere, bu ülkeye özgürlük içerisinde, kendi vatanında ve kendi bayrağının gölgesinde bu bayramları kutlama imkânı veren başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm yurttaşlarımızın ve tüm Müslümanların bayramını kutluyor, Ramazan Bayramı'nın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu vesileyle belirtmiş olayım ki; Ramazan Bayramı süresince, tüm vatandaşlarımızın sağlık kurallarına ve yetkililerinin uyarılarına harfiyen uyacaklarına inanıyorum. Çünkü tüm tedbirler yurttaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu için alınmaktadır. Belediyelerimiz ve tüm kamu görevlileri bütün birimlerde, tüm kentlerimizde eksiksiz bir biçimde hizmeti sürdürecektir. Yaşamın en iyi şekilde devam etmesi için gereken tüm tedbirler alınmıştır.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler