14.07.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: MEB SUÇA ORTAK OLMAKTADIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayalhanem İlim Derneği’ne anaokullardan itibaren seminer verme iznini eleştirerek “Bakanlık, kadın dövmeyi meşru gösteren bir gruba küçük çocuklarımızı emanet ederek suça ortak olmaktadır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’ne 2018-2018 eğitim öğretim yılında Türkiye genelindeki okullarda öğrencilere yönelik seminer ve konferans düzenlemesi için izin verildiği ortaya çıktı. Bakanlığın ‘İlim ve Kültür Derneği’ sıfatıyla Nurcuların Mersin yapılanması olan “Hayalhanem” grubuna ana sınıfından başlayarak bütün resmi ve özel okullarda seminer ve konferans adı altında Risale-i Nur ve Said Nursi propagandası yapmasına izin vermesi kamuoyunda tepkilere sebep oldu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda eğitimi dinselleştirmek için elinden geleni yaptığını kaydederek, “Anaokulundaki öğrencilere İlgili Derneğin kendi sosyal medya hesaplarından; ‘Evlenirken Eşim Açıktı Örtünsün İstiyorum, Dövmeli Miyim? Sizce Erkeğe Huri Verilen Cennet’te Kadın Ne Alabilir? Eşi Cehennemlik Olan, Cennete Kiminle Evlenecek? Kadın Ve Erkek Arkadaş Olabilir Mi? Bu Kadınların Vay Haline?’ Başlıklı videoları bulunan Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği her yaş grubundan çocuğa semineler aracılığıyla ulaşabilecek hale getirilmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı kadın dövmeyi meşru gösteren bir gruba küçük çocuklarımızı emanet ederek suça ortak olmaktadır” dedi.
KADINLARI DÖVMEK İÇİN 3 SEBEP
Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Ağbaba, önergesinde Bakan Prof. Dr. Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti: “Bakanlığınız dini fetvalar vermekte olan bu oluşuma ülke genelindeki okullarda seminer düzenleme yetkisi vererek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yetkili olduğu alanları cemaate mi bırakmayı planlamaktadır? Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’nin kendilerini ‘yazar, senarist, çizer’ gibi sıfatlarla tanıtmakta olan çalışanları seminer vermek için gerekli donanıma sahip midir? Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’nin desteklenmesindeki amaç nedir? Bakanlığınız Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’nin düzenleyeceği bu seminerler için mali destek sağlamakta mıdır? Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’nin gerçekleştireceği seminerler hali hazırda Milli Eğitim Müfredatında okutulan dini içerikli dersler yetersiz bulunduğu için mi kabul edilmiştir? Hayalhanem İlim ve Kültür Derneği’nin kendi Youtube sayfasında paylaştığı ‘Giyinik Çıplaklar’ ve ‘Kadınları Dövmek İçin 3 Sebep’ başlıklı videolar bakanlığınız tarafından incelenmiş midir? Bu ve benzeri içerikte videolara sahip bir derneğin ülke genelinde öğrencilere seminer vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”