26.09.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA, GALATASARAY KULÜBÜNÜ ZİYARET ETTİ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA, GALATASARAY KULÜBÜNÜ ZİYARET ETTİ
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya Galatasaray Spor Kulübünü ziyaret ederek, Başkan Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay ile görüştü.
Sporun evrensel olduğunu söyleyen Yıldırım Kaya, “Spor evrenseldir. Farklı kültürleri buluşturur, farklılıkları kucaklaştırır. Dinimiz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun, spor bizi birleştirir, barıştırır, daha da insanlaştırır.” dedi.
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın Galatasaray Spor Kulübü’nü ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cengiz, altyapıdaki amatör sporcular ve spor kulüplerinin yaşadığı sorunlarının çözümü konusunda katkı istedi.
CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın açıklaması şöyle:
Spor evrenseldir. Farklı kültürleri buluşturur, farklılıkları kucaklaştırır. Dinimiz, dilimiz, ırkımız ne olursa olsun, spor bizi birleştirir, barıştırır, daha da insanlaştırır!  
Spor dostluktur, kardeşliktir, barıştır… Ve centilmenliktir!
Sporda, barış, kardeşlik, dostluk dediğimizde, ilk akla Galatasaray’ın efsane futbolcusu Metin Oktay gelir. Galatasaray karşısında Göztepe’nin 1-0 kazandığı maçta, henüz 18 yaşında olan defans oyuncusu Metin Oktay’ı o kadar iyi marke etmiş ki, neredeyse nefes aldırmamış. Maçın sonunda genç defans oyuncusu Metin Oktay’a “Metin ağabey ben sizin büyük hayranınızım, ne olur bir resim çeksek?” diye sorduğunda, Metin Oktay “Sen benimle değil, ben seninle resim çektirmek istiyorum, bu maçın kahramanı sensin” diyerek karşılık vermiştir. İşte bizim de sporda bu centilmenlik anlayışını egemen kılmamız gerek.  
Türkiye’de sporcularımızın ve kulüplerimiz çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Değerli Başkan da hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer spor kulüplerimizin altyapıdan yetişen çok yetenekli sporcularının olduğunu söyledi.
Sporda şiddeti önlemek için getirilen Passolig uygulamasından beklenen sonuç alınamamıştır. Aksine futbolumuzda şiddet daha da artmış, sporseverler fişlenme korkusuyla statları boş bırakmıştır. Kulüpler de bu uygulamadan büyük zarar görmüştür. Kimsenin memnun olmadığı, spor kulüplerinin ve taraftarın istemediği uygulamaya ısrarla ve garip bir şekilde devam edilmektedir. Kimin için bu uygulamada ısrar edilmektedir. Keyfi uygulamaları beraberinde getiren, sporseverleri huzursuz eden Passolig kaldırılarak, insan hak ve özgürlükleriyle uyumlu bir sistem getirilmelidir.  

Gündem'den Öne Çıkan Haberler