20.10.2018

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: “SPOR KARDEŞLİĞİMİZE KÖPRÜ OLSUN”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM KAYA: “SPOR KARDEŞLİĞİMİZE KÖPRÜ OLSUN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve CHP Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya, Malatya’da gerçekleştirilen CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Batı Bölge Toplantısı’nda konuştu.
Kaya, “Malatya’da, kurucu liderlerimizden İsmet İnönü’nün memleketindeyken, Kurtuluş savaşı kahramanımıza dil uzatanlara sesleniyorum. Ne algı operasyonu yaparsanız yapın, tarih ortada. Kimin emperyalizme karşı cephede savaştığını, kimin İngiliz gemileriyle kaçtığını bu toplum biliyor. Ey, dün BOP’un eş başkanıyım diye dolaşanlar, Amerikalı şirketlerden medet umanlar, yargıyı Trump’ın emrine bağlayanlar. İsmet Paşa yurtseverliğinin zekatını size verse zengin olursunuz.” dedi.
Yeni Malatyasporu da kutlayan Yıldırım Kaya, “Öncelikle, amatör ligde yıllarca mücadele ettikten sonra, dişiyle tırnağıyla kazıyarak 2017 yılında Süper Lig’e yükselen ve Malatya’yı temsil eden Yeni Malatyaspor takımını kutlarım. Azim ve kararlılıkları tüm Amatör kulüplerimize örnek olmalı. Tabi kulüplerimizin azmi tek başına yeterli değil, başta siyasi iktidar olmak üzere, kamu gücünü elinde bulunduranların da amatör spor kulüplerimizi desteklemesi oldukça önemli. İktidar kendi yandaşı 3-5 büyük kulübe sağladığı olanakları amatör kulüplerimizden esirgemekte, sporu da siyasetin arka bahçesi haline getirmekte. Yerel yönetimlere sahip olduğumuz yerlerde, amatör kulüplerimizin her şekilde arkasında bulunuyoruz. Hepimizin çabalarıyla, 31 Mart’tan sonra daha fazla sosyal demokrat belediyeyle, amatör kulüplerimizin her türlü derdine derman olacağız.” ifadelerini kulandı.
Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, çok sayıda sporcu ve sporsever katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya şöyle konuştu:
“Bugün, spor kurulumuzun son bölge toplantısı için Malatya’da buluştuk. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu bilen bizler, 16 yılda mahvettikleri toplumsal barışı yeniden inşa ederken, doğu ile batı arasında sporu bir kardeşlik köprüsü olarak görüyoruz. Bu nedenle de son toplantımızı Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya ve Tunceli illerimizin katılımı ile yapıyoruz.
Öncelikle, amatör ligde yıllarca mücadele ettikten sonra, dişiyle tırnağıyla kazıyarak 2017 yılında Süper Lig’e yükselen ve Malatya’yı temsil eden Yeni Malatyaspor takımını kutlarım. Azim ve kararlılıkları tüm Amatör kulüplerimize örnek olmalı. Tabi kulüplerimizin azmi tek başına yeterli değil, başta siyasi iktidar olmak üzere, kamu gücünü elinde bulunduranların da amatör spor kulüplerimizi desteklemesi oldukça önemli. İktidar kendi yandaşı 3-5 büyük kulübe sağladığı olanakları amatör kulüplerimizden esirgemekte, sporu da siyasetin arka bahçesi haline getirmekte. Yerel yönetimlere sahip olduğumuz yerlerde ise amatör kulüplerimizin her şekilde arkasında bulunuyoruz. Hepimizin çabalarıyla, 31 Mart’tan sonra daha fazla sosyal demokrat belediyeyle, amatör kulüplerimizin her türlü derdine derman olacağız.
Bu iktidar liyakatsız ve beceriksizdir. Bakın Erzurum’a, Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları için 7 Ocak 2011’de Erdoğan orada tesis açılışı yaptı. Orada yapılan pistlere Jeoloji Mühendisleri Odası itiraz etti “buraya bu pist olmaz, heyelan olur” diye uyardı, dinlemediler. 2014 Temmuz ayında toprak kayması sonucu pistler kullanılmaz hale geldi. Tam 100 milyon lira para çöpe atıldı. “Her şeyi ben bilirim” şımarıklığının faturası tüm halka çıktı. İşte bu yüzden, liyakat diyoruz. Bu yüzden, işi ehline yaptırın diyoruz. Bu yüzden 31 Mart’ta, belediyeciliğin ehli, sosyal demokratlar yerel yönetimleri alacak. Sivil toplumla, meslek odalarıyla birlikte demokratik ve çağdaş değerlere yakışır yerel yönetimlerimiz, bu yağmacı iş bilmezlerden de vatandaşlarımızı kurtaracak.
Ülkemizde ne eğitimde ne istihdamda yer alan 5 milyon genç var. Bu 5 milyon gencin içinden sağlam bir spor politikasıyla her alanda güçlü sporcular yetiştirme şansı var. Ancak, ülke sporunu yönetemeyenler yurtdışından getirdikleri sporcularla uluslararası yarışmalarda başarı arıyor. Getirdikleri sporcular da müsabakalardan sonra dopingli çıkıyor. Nasıl tarımı bitirip GDO’lu sebze, meyve ithal ediyorlarsa, sporu bitirip yurtdışından dopingli sporcu getiriyor.
Malatya’da, kurucu liderlerimizden İsmet İnönü’nün memleketindeyken, Kurtuluş savaşı kahramanımıza dil uzatanlara sesleniyorum. Ne algı operasyonu yaparsanız yapın, tarih ortada. Kimin emperyalizme karşı cephede savaştığını, kimin İngiliz gemileriyle kaçtığını bu toplum biliyor. Ey, dün BOP’un eş başkanıyım diye dolaşanlar, Amerikalı şirketlerden medet umanlar, yargıyı Trump’ın emrine bağlayanlar. İsmet Paşa yurtseverliğinin zekatını size verse zengin olursunuz.
O İsmet Paşa ki yetkilerinden vazgeçmiş ve ülkeyi çok partili hayata geçirmiş bir demokrasi kahramanıdır. Bugün demokratik rejimi yıkıp yerine tek adamlığı getirmeye çalışanlar bilsin ki, İsmet İnönü Türkiye’nin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin tartışmasız öncüsüdür. Kendilerince İsmet İnönü’yü tartışma konusu haline getirenlerin kastı Cumhuriyet ve onun mirası olan laik-demokratik değerlerdir. Bu değerler bizim kırmızı çizgimizdir ve o kırmızı çizgi 1923’te çizilmiştir.”

Gündem'den Öne Çıkan Haberler