03.08.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ARDAHAN 18. ULUSAL KÜLTÜR, SANAT VE BAL FESTİVALİ’NDE KONUŞTU (3 AĞUSTOS 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ARDAHAN 18. ULUSAL KÜLTÜR, SANAT VE BAL FESTİVALİ’NDE KONUŞTU
(3 AĞUSTOS 2019)
Ardahan'a 3 kilometre uzaklıktaki Çamlıçatak Piknik Alanı'nda düzenlenen "Ardahan 18.Ulusal Kültür, Sanat ve Bal Festivali"ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada halk oyunları ekibinin Kafkas dans gösterisini izledi. Halk oyunları ekibi gösterilerinin ardından, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na Türk bayrağı hediye etti.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, festivalde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:


Efendim hepinize merhabalar, Ardahan’da olmaktan, sizlerle beraber olmaktan, Bal Festivalinde olmaktan son derece mutluyum, sağ olun, var olun diyorum.
Az önce oyun oynayan gençlerimizi seyrettim, şiirler dinledik. Hepimiz bir aradayız, hepimiz güzel bir Türkiye’yi oluşturuyoruz, bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Eğer bizler birlik olursak, eğer gerilimlerden uzak, eğer kavgalardan uzak yeni ve güzel bir siyaset anlayışını hayata geçirebilirsek Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. Az önce Şavşat’tan geldim, ondan önce Artvin’deydim. Dolayısıyla doğaya baktığımızda Allah’ın yarattığı bütün güzellikler var bizim ülkemizde. Denizimiz var, göllerimiz var, dağlarımız var, ormanlarımız var ve bu ormanlarda milyonlarca canlı hayvan var ve biz onlarla beraber yaşıyoruz.
Bal Festivali, bal deyip geçmeyelim. Balı yiyoruz ama o balı yapan arıyı biliyor muyuz, o arının bütün çiçeklerden bal topladığını biliyor muyuz? O balı toplarken bütün tabiatı döllediğini biliyor muyuz? O elmaları, erikleri, ayvaları, bütün bu meyveleri bize kazandıranın arı olduğunu biliyor muyuz? Dolayısıyla bal deyip geçmeyelim, balın arkasında ayrı bir dünya var, ayrı bir tabiat var, ayrı bir denge var, ayrı bir kainat var. Dolayısıyla bizler bütün bu gerçekleri bilerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Elbette isteriz memleketimizde huzur olsun. Elbette isteriz her evde huzur, her evde bereket olsun. Elbette isteriz her evde çalışan, her evde üreten olsun. Elbette isteriz her alın teri döken döktüğü alın terinin karşılığını alsın.
Şavşat’tan gelirken olağanüstü güzel bir ova var. Ben ova diyorum siz ne diyorsunuz bilmiyorum, ama hayvancılığın yapıldığı güzel bir alan orası. Olağanüstü güzel bir coğrafya, bereketli bir coğrafya ve orada olağanüstü akan güzel sularımız var, çalışan insanlarımız var, üreten insanlarımız var.
Dolayısıyla Türkiye’nin gücü üretmekten geçiyor. Hepimiz ürettiğimiz zaman Türkiye güçlü olur. Üretmek kadar güzel, değerli bir şey yoktur. Çünkü üretmek emek demektir, üretmek alın teri demektir, üretmek geçinmek demektir, üretmek istihdam demektir, üretmek eve helal ekmek getirmek demektir. Üretmek kadar güzel bir kavram yoktur.
Bu Bal Festivalini düzenleyen Belediye Başkanımıza sizin şahsınızda yürekten teşekkür ediyorum. Biliyorum Belediye Başkanınız sadece sizin bildiğiniz ve tanıdığınız bir Belediye Başkanı değil. Onu bütün Türkiye tanıyor, bütün Türkiye biliyor onu. Şarkılarıyla, türküleriyle biliyor, yüreğindeki insan sevgisiyle biliyor. Geldi Ardahan’a ve siz onu seçtiniz. Ben buraya sizlere teşekkür etmek için geldim Belediye Başkanını seçtiniz diye.
Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. O size hizmet ettiği sürece başımızın üstündedir. İki şey söyledim ben gittiğim her yerde. Bir, harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Çünkü senin harcadığın her kuruş milletten topladığın vergidir. Hesabını verirsen eyvallah, hesap vermek onurlu bir görevdir, düzgün bir görevdir hesap vermek. Kime? Vatandaşına hesap vereceksin, hizmet verdiğin vatandaşına hesap vereceksin. Bu çok önemli ve değerli bir görevdir.
İki; hiç kimse senin ayrım yaptığını asla görmeyecek. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, sana oy versin veya vermesin herkese eşit davranacaksın ve herkesi kucaklayacaksın. Sadece bir yerde eşitsizlik yapabilirsin, fakir mahalleler varsa fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yap. Oradaki insanların yüreğini sevindir ve o insanları da kazan. Benim Belediye Başkanlarından beklediğim budur, hesap vermek ve herkese eşit davranmak.
Sizlere tekrar yürekten Başkan seçtiğiniz için, Türkiye’nin tanıdığı, bildiği bir insanı, bir sanatçıyı, yüreğinde saz var, yüreğinde söz var, yüreğinde şarkılar var onun ve bütün o emeğini sizler için hayata geçirecek ve sizler takdir ettiniz onu seçtiniz. Ben sizlere yürekten teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler