27.09.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, EXPO 2021 HATAY LANSMANINA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay Lansmanına katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lansmanda yaptığı konuşma şöyle:


Efendim çok güzel bir mekandayız. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Önde protokolümüz var. Bütün protokolleri, daha doğrusu bütün dostları saygıyla selamlıyorum. Ben dostlar deyince sadece kendi milletvekillerimizi veya millet ittifakını oluşturan milletvekillerini kastetmiyorum. Dostlarımız deyince toplumun kesimini, esnafını, sanayicisini, apartman görevlisini, tır şoförünü, taksi şoförünü bütün bunları anlatıyorum. Ev kadınlarını, çalışanları, işçileri, emeklileri bütün bunların hepsini dost olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla böylesine güzel bir atmosferde bütün dostlarıma seslendiğim için son derece mutluyum. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz.
Efendim Hatay sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir kent. Tarihi deseniz mükemmel bir tarihi var. Mutfağı deseniz mükemmel bir mutfağı var. İnanç zenginliği, kimlik zenginliği deseniz dünyanın ender illerinden birisi. Güzel ülkemizin nadide bir bölgesi, kadim bir kent aynı zamanda Hatay.
Bu çerçevede Sayın Başkan ifade etti, pandemi, pandemiden sonra yaşanan pek çok kriz. Dolayısıyla ne yapabiliriz yeni bir yol açalım. Ve dolayısıyla Hatay’ı tekrar bir dünya markası haline getirebilir miyiz, burada yaşanan ekonomik krizden acaba toplumu biraz kurtarabilir miyiz bir yol arayalım diye başlandı ve EXPO’yu Hatay’a getirdi. Önce hepinizin huzurunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum size verdiği hizmetler dolayısıyla.
Kenti tanıtmak öncelikle belediye başkanlarına düşer. Bu kent az öncede ifade ettim sıradan bir kent değildir. Dolayısıyla bu kentin tanıtımı için belediye başkanımızın ve arkadaşlarıyla beraber gösterdiği çaba gerçekten de takdire değerdir. Kentlerin kendine özgü kültürleri vardır. Kültür zenginliği açısından Hatay’ın zaten özel bir yeri vardır. İnançlar açısından öyle, özellikle mutfağı açısından öyle, tarihsel derinliği açısından öyle. Olağanüstü zengin bir kent. Dolayısıyla Hatay sıradan bir kent değil konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi. Bu kenti dünyaya tanıtmak hepimizin ortak görevi olmak zorunda.
Kentlerin meydanları olmalı, kentlerin kimlikleri olmalı, kentlerin estetiği olmalı, kentte yaşayan insanlar kentte özgürce dolaşabilmeli. Kentin meydanlarında gençler rahatlıkla düşüncelerini ifade edebilmeli. Hiç kimse gençlere neden düşüncelerinizi böyle ifade ettiniz diye onları suçlu konumuna sokmamalı. Dolayısıyla Hatay, bu güzel kent sadece burada yaşayanlar için değil, sadece Türkiye’de yaşayanlar için değil bütün ülkelerin ortak gözbebeği konumunda. İlk kilise burada, ilk havra burada, ilk cami burada. Önemli olan bunu bütün dünyaya tanıtmak ve Sayın Başkanımızın görevi de o bütün dünyaya burayı tanıtmaya çalışıyor.
Türkiye’nin sorunları var biliyorum. Bu sorunlar aşılan sorunlar, aşılabilecek sorunlar. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın göreceksiniz güzel Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz, beraber inşa edeceğiz. Buna inanmanızı istiyorum. Suriyeli kardeşlerimiz var zaman zaman şikayet edilir Suriyeli kardeşlerimizden. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız, onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz. İnşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi, onların gönül rızası ile kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriye'de barışı sağlayacağız. Suriye'de huzuru sağlayacağız. Bütün bunların hepsini gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Öncelikle Suriye ile barışacağız. Bütün komşularımızla barışacağız. Karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız. Ve sonra döneceğiz Avrupa Birliği'ne diyeceğiz ki, Suriyeli kardeşlerimizin Suriye'de evleri yok, yolları yok, okulları yok, hastaneleri yok, kreşleri yok. Bunların yapılması lazım. Bunların tamamını yapacağız. Bu yeterli mi? Hayır yeterli değil. Büyükelçilikleri açtık yeterli mi? Hayır yeterli değil. Aynı zamanda bu kardeşlerimizin çalışmaya da ihtiyaçları var. Aynı zamanda bu kardeşlerimizin güvenceye de ihtiyaçları var. O güvenceyi de sağlayacağız. Kendi ülkelerinde gittikleri yerde huzur içinde yaşayacaklar. Ve yine biz Hatay'daki iş dünyasına, Gaziantep'teki iş dünyasına diyeceğiz ki ‘Oralarda yatırımlar' yapın sizi teşvik edeceğiz. Ve teşvik edeceğiz. Onlardan istediğimiz yaptıkları yatırımların karşılığında elde ettikleri dövizleri kendi ülkelerine getirmeleridir. Onlara istihdam olanakları da sağlayacağız ve böylece göreceksiniz Suriye’yle dostluğumuzu pekiştireceğiz ve büyüyeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Yurtta barış, dünyada barış demişiz. Barıştan daha güzel bir şey yok, kavgadan hiçbir şey çıkmaz ve biz kendi ülkemizde de, komşu ülkelerimizde de barışı mutlaka sağlayacağız.
Efendim uzun uzun konuşmanın hiçbir mantığı yok çünkü biraz sonra Medeniyetler Korosu çıkacak, Bize Hatay’ı anlatacak, Hatay’ı anımsatacak. Onları bekliyorsunuz. Samimi söyleyeyim bende onları bekliyorum. Sizler dinleyeceksiniz, bende büyük bir dikkatle dinleyeceğim. Bu aynı zamanda Hatay’ın zenginliğini gösteren olağanüstü güzel şarkılar, türküler ve kültürler bizim önümüze gelmiş olacak.
Tekrar hepinize iyi akşamlar diliyorum, saygılar sunuyorum. Bu güzel geceyi bize hazırlayan dostlarımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Siyasi partilerimizin il başkanları burada, milletvekillerimiz burada, Büyükşehir Belediye Başkanlarımız burada, onlar toplantılarını burada Hatay’da yaptılar. Ve Hatay bundan sonra çok daha güzel çalışmalara gebe ve bunların tamamı olacak. Engel çıkarıyorlar biliyorsunuz zaman zaman belediyelere engel çıkarırlar ama şundan emin olun, hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar bu engelleri aşacağız ve halka hizmeti mutlaka götüreceğiz. Çünkü bizim ahdimiz var Türkiye’de huzuru, Türkiye’de barışı sağlayacağız. Türkiye’de beraber huzur içinde yaşayacağız. Bir arada kardeşçe yaşayacağız. Kişilerin kimliği, kişilerin inançları, kişilerin yaşam tarzı bizim başımızın üstünde yeri var. Dolayısıyla biz kişilerin başka sorunlarına eğileceğiz. İşi var mı, yok mu, hastanede iyi mi, okulda iyi mi, eğitim sistemi iyi mi, fabrikalar var mı, işsizlik sorununu çözdük mü? Bütün bu sorunlarla ilgileneceğiz ve inanın bütün bu sorunların tamamını çözeceğiz güzel Türkiye için.
Güzel Türkiye umudu ve vaadiyle hepinize tekrar selamlar, saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun diyorum. 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Medeniyetler Korosu’nun konserini dinledi.
Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler