14.03.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ TAPU DAĞITIM VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU (13 MART 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ TAPU DAĞITIM VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU
(13 MART 2019)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu başkan olduğunda, sevgiyi, hizmeti, insana saygıyı, çocuklara nasıl değer verildiğini göreceksiniz. Bir beton ormanında yaşamak değil, güzel bir kentte yaşama arzusunu İmamoğlu hayata geçirecek." dedi.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükçekmece Belediyesince düzenlenen Tapu Dağıtım ve Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: https://www.youtube.com/watch?v=39mljxJ0O0s
Havanın soğuk olduğunu biliyorum. Sayın Özdağ, Sayın Grup Başkanvekilimiz, Sevgili Ekrem İmamoğlu, Hasan Başkanımız, değerli milletvekillerimiz, Büyükçekmece halkı, hepinize en içten selamlarımı, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.
Bir şeyden emin olmanızı istiyorum. Bizim varlık nedenimiz size hizmet etmektir. Size hizmet etmek için siyaset yapıyoruz, size hizmet etmek için, çocuklarınıza hizmet etmek için, daha güzel bir Türkiye için, bayrağımız için, vatanımız için size hizmet etmeyi arzu ediyoruz ve bunu gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz.  
Efendim İstanbul'da 12 yıl yaşadım. Üç çoğum var, üçü de İstanbullu, Zeynep Kamil Hastanesinde doğdular. İstanbul'u bilirim, Binkılıç’tan Tuzla’ya kadar İstanbul'un coğrafyası olağanüstü güzel. Bu olağanüstü güzel coğrafyada 80 ilden gelen vatandaşlarımız var. Belediye Başkanımıza söyledim; Sayın Ekrem İmamoğlu inşallah sizlerin desteğiyle, Allah’ın izniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda göreceksiniz, sevginin ne olduğunu göreceksiniz, hizmetin ne olduğunu göreceksiniz, insana saygının ne olduğunu göreceksiniz, çocuklara nasıl değer verildiğini göreceksiniz. Bir beton ormanında yaşamak değil, güzel bir kentte yaşama arzusunu İmamoğlu hayata geçirecek. Bundan kesinlikle eminim.
Bazen şöyle söylüyorlar, “Efendim bütün bu projeler için para var mı?” Dünyanın parası var. Sadece bir örnek vereceğim, İzmir Büyükşehir Belediyesi metronun kilometresini 50 milyon liraya yapar, eski parayla 50 trilyon liraya, Ankara Büyükşehir Belediyesi 100 trilyona, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 150 trilyona yapar. Kilometresi 50 trilyona yapılan bir metroyu İstanbul neden 150 trilyona yapar? Nereye gidiyor bu 100 trilyon lira?
Bakın şu sözü de veriyoruz size, her kuruşun hesabını İstanbullulara vereceğiz. Bu benim sözüm olduğu kadar Ekrem İmamoğlu’nun da sözüdür, her kuruşun hesabını vereceğiz size. Bütün Türkiye İstanbul’la gurur duyacak. Demokrasiyi güçlendirdiğimiz andan itibaren bütün dünya Türkiye’deki demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu, baskılara rağmen insanlarımızın sandığa gittiğini, baskılara rağmen yeni belediye başkanları seçtiğini görecektir. İstanbul’un kaderini değiştireceğiz, Ankara’nın kaderini değiştireceğiz, Balıkesir’in kaderini değiştireceğiz, Denizli’nin kaderini değiştireceğiz ve Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz, beraber yaşamak için, birlikte yaşamak için, huzur içinde yaşamak için.
Birlikte yaşama umuduyla; hakkı, hukuku ve adaleti gerçekleştirmek için ayın 31’inde kahvede arkadaşlar bekliyor, amcamın oğlu geldi, aman dur hanım bir oyla bir şey olmaz demeyeceksiniz - erkeklere söylüyorum, hanımlar daha hızlı, gidip oy kullanıyorlar onlar - demeyeceksiniz ve sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Sizden isteğim sadece bu. Oy kullanırken ikinci isteğim elinizi vicdanınıza koyacaksınız, 17 yılda memleketi ne hale getirdiler ona bakacaksınız ve sonra gideceksiniz İstanbul’da seçmen olarak huzur içinde, CHP’li ve İYİ Partili belediye başkanlarına ve büyükşehirde de Ekrem İmamoğlu’na evet oyunu vereceksiniz. Söz mü?
Hasan Akgün Başkana bir sitemim var. Başkan, Allah aşkına bu kadar parkı niye yaptın? Kupon araziler var; gökdelenler olabilirdi, milleti betona hapsedebilirdin. Hakkında soruşturma açılırsa hiç şaşma. Ne yapılırsa yapılsın ben ve arkadaşlarım insana hizmet etmeyi Hakk’a hizmet kabul ederiz. Size her ortamda, her koşulda hizmet sunmak için mücadele edeceğiz.
Sağ olun, var olun diyorum. Hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin Karaağaç köyünde 90 yıldır tapu bekleyen 33 Roman vatandaşa tapularını dağıttı.
Törende daha sonra hizmete alınan 20 eserin açılışı gerçekleştirildi. 
Törene, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP ve İYİ Parti'nin ilçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler