20.11.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KESK HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.
https://youtu.be/LaPcbW-GTz4


Mehmet BOZGEYİK- Başkanım öncelikle teşekkür ederiz. Biz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu olarak sizinle dayanışma amacıyla bugün bir ziyarette bulunmak istedik. Hem şahsınıza dönük özellikle tehdit ve çirkin içerikli mektup ve tehdit içerikli durumdan dolayı kınadığımızı, aslında sizin şahsınızda Türkiye’deki tüm toplumsal muhalif kesimlere dönük, demokratik parlamenter sisteme, Türkiye demokrasisinin geliştirilmesinin engellenmesine dönük bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. O açıdan da bizde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu olarak hem yapılan tehdit içerikli mesajı, açıklamaları özellikle asıl vahim olan iktidar bloğunun küçük ortağının MHP Genel Başkanının yapmış olduğu sahiplenme açıklaması, düne kadar hala iktidar cephesinden, Sayın Cumhurbaşkanından, yine Sayın Adalet Bakanından bu duruma ilişkin bir açıklama, bir kınama gelmemesini de esefle karşıladığımızı ifade etmek istiyoruz. 
Özellikle bu tehdit içerikli yazının gündeme geliş süreci de aslında manidar. Hem Adalet Bakanının, hem Cumhurbaşkanının bir yargı reformundan, demokrasiden, özgürlüklerden bahsettiği günlerin hemen akabinde bu tür bir tehdidin gelmesi Türkiye demokrasisinin engellenmesine dönük geliştirilmesinin önünü tıkamaya dönük bir açıklama olarak ifade etmek istiyoruz. Geçmişte de Türkiye bu mafya, özellikle çete tipi örgütlerle çok zor dönemler yaşadı. İşte Susurluk’tur, ilgili operasyonlar gibi birçok operasyonlarla muhalif kesimler mağdur edildi. Umarız tüm demokrasi güçleri bu saldırıya karşı birlikte dayanışma içerisinde Türkiye’nin geleceği açısından, demokrasimiz açısından da ortak bir mücadele gösterirler diye ifade etmek istiyorum. 
KESK olarak tekrar geçmiş olsun diyoruz, başarılar ve dayanışma duygularımızı ifade etmek istiyorum.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi savunduğumu, farklı düşüncelere saygıyı savunduğumu, demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından birisinin olduğunu ifade ettim. Elbette ki siyasi partiler arasında çekişme olur, tartışma olur. Hatta bu tartışmalar bazen oldukça sert zeminlerde de gerçekleşebilir. Ama meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yeraltı dünyasının aktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi, belki de bizim cumhuriyet tarihinde bir ilktir. 
Dolayısıyla böylesine vahim bir tablo aslında Türkiye’de bir devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor. Geçmişte buna benzer bazı olaylarda çok sayıda insan yaşamını yitirdi, büyük sıkıntılar çekti, toplum acılar yaşadı. Aynı sürecin içine galiba Türkiye tekrar sokulmak isteniyor. Ama ben insanların sağduyusuna, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının sağduyusuna güveniyorum. Bütün bu kışkırtmalara karşı da biz kararlılıkla demokrasiyi savunmak, insan haklarını savunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla, inançla ifade etmeliyiz. 
Bu çerçevede ziyaretiniz benim için çok değerlidir. Sizlere, arkadaşlarınıza yürekten teşekkür ederim.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler