07.12.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KKTC'DE...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU KKTC'DE...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisinde kabul edildi. 


Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC'de yaşanan sel felaketinde 3 kişinin öldüğünü, bir kişinin de kayıp olduğunu belirterek, acılar sarılır sarılmaz daha planlı bir gelişim için çalışılması gerektiğini vurguladı. 
Hayatın devam ettiğini dile getiren Akıncı, KKTC'de kurumların daha iyiye gitmesi, demokrasi ve ekonomide daha üst seviyeye çıkmak için mücadele edileceğini bildirdi.
"Müzakere var veya yok buradaki toplumun AB müktesebatına uyum sağlamasının ne mahsuru var? Bunun herkese faydası var." ifadesini kullanan Akıncı, hem Rum liderliğinin hem de AB yetkililerinin görevlerini yapmadıklarını ve buna yardımcı olmadıklarını söyledi.
"CHP, KKTC'nin uluslararası alanda tanınmasını istiyor"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı Akıncı'ya KKTC'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu; CHP'nin her zaman Kıbrıs davasına sahip çıktığını, KKTC'nin uluslararası alanda tanınmasını istediğini belirterek, AB yetkilileriyle her görüşmelerinde KKTC'ye Doğrudan Ticaret Tüzüğü'nün neden uygulamaya konulmadığını gündeme getirdiklerini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Kıbrıs konusundaki mücadelesine destek verdiklerini dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "KKTC'nin gelişmesine ve refah seviyesinin artmasına her zaman önem veriyoruz." ifadesini kullandı. 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, KKTC'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin, ülkelerine döndüklerinde Kıbrıs'tan bahsederek daha çok tanınmasına fırsat yaratacaklarına inandığını vurguladı. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ile bir araya geldi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile bir araya geldi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na KKTC temaslarında Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz eşlik etti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC’deki sel felaketinde hayatını kaybeden Ahmet Kılıç için Lefkoşa Şehir Mezarlığı İsmail Safa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.  


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit'i ziyaret etti. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler