23.12.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KOCAELİ İL BİNASI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI (23 ARALIK 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KOCAELİ İL BİNASI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI (23 ARALIK 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de yeni il binasının açılışını yaptı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu açılışta şunları söyledi:


Bina güzel diye binanın içinde oturmayacaksınız. Bizim çalışma alanlarımız mahalleler, evler, fabrikalar, caddeler ve sokaklar. Her yerde çalışacağız. Ülkenin geleceği pek parlak değil. Herkes kaygı içinde, herkes yarın ne olacağını bilmiyor, esnafımız öyle, sanayicimiz öyle, tüccarımız öyle, çiftçimiz öyle, işçimiz öyle. Dolayısıyla biz ülkenin geleceğiyiz ve ülkenin umuduyuz. Biz bu ülke için çalışıyoruz, bu ülkenin geleceği için çalışıyoruz. Her evde bereket olmasını istiyoruz, her evde huzur olmasını istiyoruz, Türkiye’de huzur olmasını istiyoruz. Siyasi kavgalardan bıktık, kavgayı değil barışı istiyoruz, çözümü istiyoruz, bir arada yaşamayı istiyoruz.

Geldiniz hepiniz şükran borçluyum, hepiniz sağ olun, var olun. Sizden sadece 2019’da, iki tercihten birisi 2019’da, bu tercihlerden birisi demokrasi, öbürü otoriter yönetim. Biz hep beraber hangi görüşten olursak olalım, hangi görüşten. İster ülkücü, ister milliyetçi, ister demokrat, ister sosyal demokrat, ister muhafazakar hangi görüşten olursa olsun Türkiye’de nerede yaşıyorsa yaşasın hep birlikte ama hep birlikte 2019’da tavrımızı, tutumumuzu demokrasiden yana alacağız, insan haklarından yana alacağız, kadın – erkek eşitliğinden yana alacağız, yargı bağımsızlığından yana alacağız, evlatlarımızdan, çocuklarımızdan yana alacağız, çağdaş eğitimden yana alacağız, güzel Türkiye’den ve bayrağımızdan yana alacağız. Kucaklaşmaktan, dost olmaktan yana tavrımızı alacağız. Bunu gerçekleştirmek için hepimize görev düşüyor. İkinci tercih otoriter yönetim, tek adam yönetimi. Tek adam yönetimi 21.yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. 21.yüzyılın Türkiye’si diktatörler tarafından yönetilmemeli, 21.yüzyılın Türkiye’sinde bağımsız seçimler olmalı, demokrasi olmalı, insanlar düşüncelerini özgürce dile getirmeliler. Bu umutlarla ve bu beklentilerle hepinize şükran borçluyum, hepinize saygılar sunuyorum. Umarım yakında tekrar görüşeceğiz.

Ve bir şey daha, Leyla Atakan’ın bize bıraktığı bir vasiyet var. Leyla Atakan bir kadındı ve Kocaeli’yi bir Türkiye ve bir dünya markası haline getirdi. Önümüzdeki süreçte onun bize bıraktığı mirası çok daha ileriye taşıyacağız. Sevgili kadınlar, hep beraber el ele vereceğiz Kocaeli Büyükşehir’i de alacağız. Kocaeli’ni bir Türkiye, bir dünya markası haline getireceğiz. Onların paçalarından yolsuzluk akıyor, bizim alnımız ak kentin sokaklarında vatandaşla bulaşacağız ve konuşacağız. Ve her kuruşun hesabını İzmitlilere, Kocaelilere vereceğiz. Biz namuslu insanlar olarak Kocaeli’ni de yönetmeye talibiz ve alacağız. 

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’de Başiskele CHP İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler