14.01.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANI VE AVRUPA BAKANI JEAN ASSELBORN VE HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU LÜKSEMBURG DIŞİŞLERİ BAKANI VE AVRUPA BAKANI JEAN ASSELBORN VE HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ve heyeti ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Ünal Çeviköz eşlik etti.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn CHP’yi ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu:
"Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn CHP’yi ziyaret etti.
Lüksemburg Büyük Dukalığı Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn, geçici koruma altında olan Suriyelilere yönelik olarak Türkiye’ye ziyarette bulunuyor. Konuk Bakan Asselborn'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye-Lüksemburg ikili ilişkilerinin yanısıra, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine ilişkin konular ile güncel, bölgesel ve uluslararası meselelerde görüş alışverişinde bulunuldu. Bu bağlamda, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin gelişmesine engel olarak görülen iç politika konuları, Suriyeli mültecilerin durumu ve Suriye’nin geleceği ile ilgili gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yapıldı.
Aynı zamanda Lüksemburg Sosyalist İşçi Partisi kökenli olan Asselborn’un Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşması, iki kardeş parti arasındaki işbirliği olanaklarının da değerlendirilmesine imkan verdi. Heyette Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Georges Faber (Büyükelçi), Jean- Louis Thill (Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Ekonomi İlişkileri Direktörü), Olivier Maes (Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Direktörü), Tatiana Komieczny, (Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası) yer aldı."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler