15.01.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU "SEN VARSAN BİZ VARIZ" KAMPANYASINA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği "Sen Varsan Biz Varız" kampanyasına, canlı bağlantı ile katıldı. Saha çalışması yapacak olan ekiplere başarılar dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kovid-19 Aşı Kampanyasına ilişkin değerlendirmede de bulundu.

Canan KAFTANCIOĞLU- Karın yağdığı güzel bir İstanbul gününde 3 bin 390 noktadaki saha çalışma ekiplerimizle sizlere selam verelim istedik. Sayın Genel Başkanım, size kısa bir bilgilendirme yapacağım ama uygun bulursanız eğer Ekrem Başkanımız da Çekmeköy’de bir saha çalışma ekibimizle birlikte. Kendisi temel atma törenine katılmak üzere dolayısıyla dakikalarla yarışıyor, kendisine birkaç cümleyle söz verdikten sonra bilgilendirme yapayım. Uygun mudur efendim?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Tamam.
Ekrem İMAMOĞLU- Genel Başkanım, herkese buradan günaydın diyorum. İstanbul’da gerçekten karlı bir gün ama yeterince yağmadı, inşallah daha çok yağsın. Biz bu arada şu anda Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli metro hattımızın ikinci TBM indirme törenindeyiz Sancaktepe bölgesindeyiz, Samandıra tarafındayız. Burada iki arkadaşım var, İl Başkanlığımızın bu güzel etkinliğini ev ev dolaşarak yapacak iki arkadaşım. Onlar mahallelerini ve kendilerini bir tanıtsın istiyorum.
Canan YİĞİT- Merve Mahallesi, Canan Yiğit, Komite Başkanıyım. Adım adım iktidara yürüyoruz Başkanım inşallah.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Güzel harika.
Umutcan ÖZER- İsmim Umutcan Özer Akpınar Mahalle Komite Başkanıyım. Adım adım iktidara yürüyerek başlattığımız bu projede, İkinci Yüzyıl Beyannamemizi bütün üyelerimize anlatmaya çalışacağız Başkanım.
Ekrem İMAMOĞLU- Kıymetli Genel Başkanım, aslında tam da şöyle, biz işimizi yapacağız, iş üreteceğiz İstanbul’da. Hem Canan gibi, hem Umutcan gibi arkadaşlarımız da hem bizim işlerimizi, hem CHP’nin, sizlerin Türkiye’yle ilgili gündemini ev ev anlatıp sizlerin selamını iletecekler. Çok güzel bir etkinlik. Hem Canan Başkanımıza, hem bütün İlçe Başkanlarımıza, emeği geçen herkese ben de teşekkür ediyorum. Sizin de ifade ettiğiniz gibi biz işimize bakacağız, onlar siyaseti yürütecekler sizler adına. Başarı böyle gelecek diye umut ediyorum. Sizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum efendim.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Teşekkür ederim Sayın Başkan. Bütün arkadaşlara yürekten teşekkür ederim. Belediye Başkanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullulara verdiğin hizmet dolayısıyla ayrıca teşekkürlerimi göndermek istiyorum.
Belediye Başkanlarının temel görevi siz gayet iyi biliyorsunuz vatandaşa hizmet etmektir. Karda, kışta, yağmurda, çamurda vatandaşa hizmet etmek kadar değerli bir şey yoktur. Dolayısıyla bir Belediye Başkanı olarak en olumsuz koşullarda bile vatandaşa hizmet için sokağa çıkmak, çalışmak Belediye Başkanlarımız için de bir onur vesilesidir. Bu vesileyle yürekten kutluyorum. Karşılaştığın vatandaşlar olursa benim selamımı iletirsen ayrıca mutlu olurum Sayın Başkan.
Ekrem İMAMOĞLU- Tabi ki onur duyarız efendim.
Canan KAFTANCIOĞLU- Çok teşekkür ederim Ekrem Başkanım, siz gecikmeden temel atma törenine geçebilirsiniz, çok çok sağ olun.
Sayın Genel Başkanım, şu anda biraz önce de ifade ettiğim gibi İstanbul’un 3 bin 390 noktasında ikişer kişilik saha çalışma ekiplerimiz çalışmaya başlamak üzere hazırlar. Bugün ilk günümüz olduğu için İstanbul’da parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız da 39 ilçede farklı noktalarda bu saha çalışma ekiplerimize eşlik ediyorlar efendim. Ben de bugün Esenyurt Örnektepe Mahallesinde, Örnektepe saha çalışma ekibimizle, arkadaşlarımızla birlikteyim. Muhtarımızla bugün sağ olsun biraz önce sohbet ettik, bizimle birlikte çalışmanın start verilmesinde ilçe başkanımızla birlikte.
Sayın Genel Başkanım, “Sen Varsan Biz Varız” çalışmasıyla birlikte 3 bin 390 noktada arkadaşlarımız günde ortalama 14 kişiye giderek üyelerimizle, vatandaşlarımızla temas kurarak büyükşehir belediyemizin çalışmaları, ilçe belediyelerimizin çalışmaları, vatandaşın derdinin ne olduğuna dair sohbetleri yaptıktan sonra, sizin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamenizi anlatacaklar. Ve sonrasında da efendim ikinci etap çalışmamız ve üçüncü etap çalışmamızı planladıktan sonra şu ekranda gördüğünüz ve göremediğiniz yüzlerce yol arkadaşımızla birlikte biz, 16 milyonluk İstanbul’da her kapı en az bir kere çalınmış, bir kez ziline basılmış olacak Sayın Genel Başkanım. İfade ettiğim gibi efendim bugün karın yağdığı ilk gün, arkadaşlarımızı da sahada çok fazla tutmama adına siz de uygun bulursanız eğer 3 arkadaşımıza, 3 saha ekiplerimize kısaca söz vererek sonrasında sizi dinlemek isterim.
Ben birinci bölgeden Sayın Genel Başkanım saha çalışma ekiplerimizden Ahmediye Mahallesinden İlknur arkadaşımıza sözü veriyorum. Sevgili İlknur seni dinliyoruz.
İlknur AKARSU- Herkese merhabalar, Sayın Genel Başkanım, Sayın İl Başkanım, Sayın Belediye Başkanım, Üsküdar İlçesi Ahmediye Mahallesinden yayına katılıyorum Canan Hanım’ın da söylediği gibi İlknur Akarsu ben. Adım Adım İktidara projemizin ilk adımı olan “Sen Varsan Biz Varız” kampanyamız kapsamında, Üsküdar ilçemizde 7 bin üyemize ulaşmak üzere sahadayız ve çok heyecanlıyız. Her gün 14 evi ziyaret edeceğiz. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizde yer alan, cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla taşıyacak temel değerlerimizi örgütümüzle paylaşıyoruz. Dertlerini dinleyip çözüm önerilerimizi aktarıyoruz. Ülke sorunlarına çözüm üreten parti politikalarımızın yayınlarını, belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları içeren broşürleri, maske ve dezenfektandan oluşan çantalarımızı kendilerine hediye ediyoruz. Bizler Üsküdar örgütü olarak sahadayız ve var gücümüzle çalışıyoruz, çok heyecanlıyız çünkü adım adım iktidara yürüyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Şu an sesimin ulaştığı tüm mahallelerde ve tüm ilçelerdeki çalışma arkadaşlarıma, parti emekçisi arkadaşlarıma da saygılarımı, selamlarımı gönderiyorum. Emeklerine, yüreklerine sağlık, çok sevgiler.
Canan KAFTANCIOĞLU- Teşekkür ederim İlknurcuğum. Senin sesinin heyecanı tüm İstanbul’da hissedildi şu anda. Şimdi ikinci bölge saha ekiplerimizden İsmail Kaya.
İsmail KAYA- Merhabalar Başkanım, günaydın.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Günaydın merhabalar.
İsmail KAYA- Sayın Başkanım, Eyüpsultan İlçesi Akşemsettin Mahallesi olarak “Sen Varsan Biz Varız” iktidara yürüyüş kampanyamız olan Genel Merkezimizin genel kurulda almış olduğu İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesini halkımızla beraber çalışma içerisine girdik. İktidarın sanal gündem oluşturarak bunlardan kurtulmamız gerektiğini ve halkın iktidarı olan halkımızla beraber bu İkinci Yüzyıla Çağrı metnini elimizde olan listeyle beraber, sokak sokak mahalle mahalle dolaşarak anlatıyoruz. Sizin önderliğinizde yapmış olduğumuz bu çalışma için ve İl Başkanımızın yapmış olduğu çalışma için şimdiden teşekkür ediyoruz, saygılar sunuyorum.
Canan KAFTANCIOĞLU- Teşekkürler. Son olarak üçüncü bölgeden saha çalışma ekiplerimizden Güngören’den Furkan arkadaşımızı da dinleyelim.
Furkan AK- Sayın Genel Başkanım ve İl Başkanım, Güngören İlçesinden Güneştepe Mahallesinden herkese merhaba. İsmim Furkan Ak. Bir genç olarak partimizin adım adım iktidara gittiği bu süreçte iktidar yürüyüşümüze büyük katkı sağlayacak “Sen Varsan Biz Varız” projesinin de bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum öncelikle. Her gün arkadaşlarımla birlikte elimizde bulunan listelerdeki kapıları çalıp bu projeyi anlatacağız. Saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.
Canan KAFTANCIOĞLU- Furkan’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Başkanım, ifade ettiğim gibi ben de Esenyurt İlçesindeyim. Esenyurt İlçesinde iki saha çalışma arkadaşımız, Tayfun arkadaşımız ve Suna arkadaşımız da birazdan evlerin zillerine basmaya çalışacaklar. İlçe başkanımız burada demiştim, muhtarımız Suat Bey burada. Ben kendilerinin de selamlarını bir kez daha iletmiş olayım. Efendim ben bu çalışmaya emek veren, destek veren, sahada ter akıtan bütün yol arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün İstanbul’u artık adım adım gezmeye başlayacağız, bunun heyecanını hissediyorum ve duyuyorum.
Sayın Genel Başkanım sözü size bırakmadan önce herkese bir kez daha teşekkür ederken sokakta bizlere çok sorulan, bizim yanıtlamaya çalıştığımız bir soru var. Ben izninizle o soruyla birlikte sözü size bırakmak isterim. Sayın Genel Başkanım, aşı olmayı düşünüyor musunuz diyerek mikrofon sizde efendim, buyurun.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Öncelikle bütün yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Karda, yağmurda, çamurda görev yapıyorsunuz, yaptığınız görevin ne kadar değerli, ne kadar önemli olduğunun da bilincindesiniz. Dolayısıyla ben az önce konuşan Sevgili İlknur, İsmail ve Sevgili Furkan’a yürekten teşekkür ederim. Furkan’ın saçları da laf aramızda fena değil, iyiydi.
Dolayısıyla bizim çabamız daha güzel bir Türkiye çabası, daha huzurlu bir Türkiye çabası. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye çabası. Her evde huzurun, her evde bereketin, her evde sevginin, Türkiye’de sevginin olması çabası. Bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi yapay gündemlerle değil, suni gündemlerle değil, halkın gündemiyle biz yola çıkıyoruz. Halkın sorunlarıyla doğrudan doğruya ilgileniyoruz. Sorunuyla ilgilenirken o sorunu nasıl çözeceğimizi de onlara bir anlamda aktarıyoruz ve anlatıyoruz. Karşılıklı güvenin oluşmasını istiyoruz. Siyaset kurumuna duyulan güvenin gün geçtikçe zafiyete uğradığını biliyoruz ama biz halkla aramızda samimi, sıcak, gerçekten de güzel bir iletişim kurulmasını istiyoruz ve bunun mücadelesini yapıyoruz.
Yol arkadaşlarımızın bu bağlamda yaptıkları çalışma çok değerli, çok önemli. Her bir vatandaşımızı ayrıca dinlemek, onların sorunlarını dinlemek, onlar hangi sorunları bizim dile getirmemizi istiyorlarsa onları Genel Başkan olarak bana, İl Başkanı olarak size, milletvekili arkadaşlarımıza, parti yöneticilerimize bir şekliyle aktarırlarsa bundan ayrıca mutlu olurum.
Dolayısıyla bu çalışmanın bir raporlaştırılması ve o raporun bir örneğinin de Genel Merkeze gönderilmesi benim açımdan da, buradaki parti yöneticileri açısından da son derece önemli.
Evet biz varız, biz alanlardayız, biz çalışıyoruz, biz emek harcıyoruz ama bütün bunları güzel Türkiye için yapıyoruz. Güzel bir gelecek için yapıyoruz. Türkiye’de hiç kimsenin sorun yaşamaması için yapıyoruz. Kavgadan uzak ama çözüme, soruna odaklı, çözüme odaklı bir şekliyle çalışmak, çaba harcamak istiyoruz.
Bu süreçte bütün arkadaşlarımın dikkatli olmasını isterim, maske takmalarını isterim. Biliyorum henüz aşılama işi başladı, daha hiç kimse aşı olmadı. Dolayısıyla o ilişkileri kurarken dikkatli olmak gerekiyor. Hem vatandaş açısından, hem bizim açımızdan bu ilişkinin kurulması ve maskelerin takılması gerekiyor.
Evet, aşılama başladı. Aşı için davet de geldi, Sayın Bakan aradı. Ben de vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Öncelikle sağlık çalışanlarının aşı olması lazım, onlar aşı olduğu zaman. Onlar çünkü doğrudan doğruya hastalarla ilişki kuruyorlar, onları tedavi ediyorlar, onlar günün 24 saatinde çalışıyorlar. Eğer bugün pandemide çok ciddi bir yaygın tablo ortaya çıkmadıysa bunun temel nedeni bizim sağlık çalışanlarımızın gösterdikleri çabadır, verdikleri mücadeledir. O nedenle ben buradan bütün arkadaşlarıma da ifade edeyim, eğer bir yerde bir sağlık çalışanı görürseniz ona benim selamlarımı, saygılarımı iletirseniz çok mutlu olurum. Çünkü sağlık çalışanlarının verdiği çaba, gösterdiği çaba her şeyin üstünde.
Ben bütün arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Arkadaşlar heyecanlı, heyecanlı olmak güzel bir şeydir, heyecanlı olmak azim ve kararlılığı gösterir aynı zamanda. Azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
Hepinize tekrar en içten sevgiler, saygılar gönderiyorum, başarılar diliyorum, hoşça kalın. 


Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler