09.04.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU SİNOP'TA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop’ta balıkçıların sorunlarını dinledi. Balıkçıların Kılıçdaroğlu’na sorunlarını anlattığı toplantı, basın kapalı olarak yapıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu balıkçıların ardından belediyeyi ziyaret etti. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Kılıçdaroğlu’nu karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Ayhan basına kapalı görüşme yaptı. Görüşmenin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu belediye önünde basın açıklaması yaptı.

“Keşke ben de emekli olduğumda bu kentte yaşayabilsem” diyen Kılıçdaroğlu, Sinop’un Türkiye ve dünyada tanıtılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu ülkede yoksulluğu bitireceklerini, insanların sokaklarda kendini rahatça ifade edebileceğini vurguladı.
ESNAF ERKEN SEÇİM İSTEDİ
Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmanın ardından esnaf ziyaretine devam etti. Kılıçdaroğlu kendisine erken seçim çağırısında bulunan esnafa “Sandığı koyacağız millet tercihini yapsın” diye yanıt verdi. Esnaf, “Tercihimizi yapalım artık, erken seçimi dillendirseniz artık” dedi.
“BURADA RUHUMUZU, HAYALİMİZİ, GELECEĞİMİZİ YOK ETTİLER”
Dükkanları yıkılmak istenilen bir esnaf ise Kılıçdaroğlu’na sıkıntılarını anlattı. Esnaf, Sinop Valiliği ve AKP İl Başkanlığı’nın ortak girişimiyle dükkanlarından çıkarılmak istendiklerini aktararak, “Burası Meydan Projesi adı altında yok ediliyor. Burada ruhumuzu, hayalimizi, geleceğimizi yok ettiler” diye konuştu. Esnaf, “Bir ilin valisi siyasi partinin valisi olamaz. Devletin valisi olur. AK Parti sayın valimizi yanına alarak, burayı geziyor, yıkılsın” dedi. Esnaf, Kılıçdaroğlu’ndan kendilerine destek istedi.
ESNAF: “O ZAMANLAR SİZE ÖNYARGILI BAKIYORDUM”
Kılıçdaroğlu’nun derdini dinlemek için girdiği telefoncu esnaf da erken seçim çağırısında bulundu. Esnaf, “Biz daha önce AK Partinin 15 yıl boyunca gençlik kollarında bulunduk. O zamanlar size önyargılı bakıyordum. Ama baktım ülkenin durumu iyiye gitmiyor” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret ederken heyeti durduran bir kahvehaneci, mağdur olduklarını dile getirerek, “Kredi kartından oraya yatır, oradan oraya yatır” diyerek sıkıntısı özetledi. 
Kılıçdaroğlu yolda yurttaşlarla selamlaştı, küçük bir çocuğun derslerinin nasıl gittiğini sordu.
“BU ÇİÇEK BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Kılıçdaroğlu’na Sinoplu Romanlar, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle çiçek verdi. Kılıçdaroğlu, Romanlar günün kutlayarak, “Hepsine şükran borçluyuz. Olağanüstü bir müzik yetenekleri var. O yeteneğin geliştirilmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, kimsenin kimliğinden ötürü ötekileştirilememesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu çiçek benim için çok değerli” diye ekledi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısının kapanışında konuştu.
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU SİNOP'UN AYANCIK İLÇESİNDE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop gezisini Ayancık ilçesini ziyaret ederek tamamladı. CHP’li Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya’nın yelkenli gemi maketi hediye ettiği Kılıçdaroğlu, “Sonunda bizim de bir gemimiz oldu” diye espri yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sinop’taki son durağı CHP’nin yönetimde olduğu Ayancık Belediyesi oldu. Kılıçdaroğlu’nu ilçede yurttaşlar coşkuyla karşıladı. Yağmura rağmen Kılıçdaroğlu’nu karşılayan yurttaşlardan biri “Helal olsun” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, yurttaşa “Asıl sana helal olsun” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, yurttaşların ve kendisinin Türkiye’nin kötüye gittiğinin farkında olduğunu belirterek, “

Ama asla umutsuz olmayın, hep beraber, hep birlikte tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getireceğiz. Demokrasiyi getireceğiz. Çocuklarımız bu güzel Türkiye’de umut içinde yaşayacaklar. Sizden istediğim umudunuzu kaybetmeyin” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Ayancık Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin aynısını Türkiye’nin bütün coğrafyasına götüreceklerini vurgulayarak, “Hizmetin ne olduğunu görecekler, verdiğimiz hizmetin hesabını halka vereceğiz. Belediye başkanımız nasıl harcadığı her kuruşun hesabını Ayancık halkına veriyorsa, biz de 83 milyondan topladığımız verginin hesabını 83 milyona vereceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, kendisinin gelişi dolayısıyla kurban kestirilmesini istemedi ve kasaba “Benim adıma ihtiyaç sahiplerine bağışlayın” dedi.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler