22.01.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÖRÜŞMELERİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI (22 OCAK 2018)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÖRÜŞMELERİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI (22 OCAK 2018)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir  saat sürdü. 

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu:



Kemal KILIÇDAROĞLU- Değerli basın mensupları, son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Başbakan lütfedip bilgi verdiler. Şunu açıklıkla ifade etmek gerekiyor, Türkiye’nin sınır güvenliği çok ama çok önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda Zeytin Dalı Operasyonu kaçınılmaz olarak Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan ülkemize görevlerini yapıp dönmeleridir. Suriye’nin toprak bütünlüğü de çok önemli. Dolayısıyla askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütünü cezalandırırken öte yandan Suriye’nin toprak bütünlüğüne de aslında bir anlamda katkı yapıyorlar.

Bu bağlamda biz kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz, istiyoruz, Allah onlara yardımcı olsun, en büyük dileğimiz bu.

Binali YILDIRIM- Değerli basın mensupları, bildiğiniz gibi 20 Ocak itibariyle Suriye’nin Afrin bölgesine orada uzun süreden beri konuşlanmış terör örgütü elemanlarını, terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla bir harekat başlanmıştır. Harekatın adı Zeytin Dalı. Bu ad çok anlamlı çünkü Afrin zeytiniyle meşhur bir bölge. Burada Afrin’e yapılan harekat bir barış harekatıdır. Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen ve diğer etnik gruplara sahip yerel halkın PKK, DEAŞ terörünün baskısından kurtarılması, onların özgürlüğüne kavuşturulması, yerlerinden, yurtlarından edilmesinin önüne geçilmesidir.

Burada Sayın Genel Başkanın da belirttiği gibi hassasiyetlerimiz var. Hassasiyetlerimiz nedir? Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede terör örgütlerinin baskı, zulüm yaparak halkı yıldırmalarının önüne geçilmesi, bütün bunu yaparken de tabi ki sivillerin zarar görmemesi. Bu çerçevede başlatılan harekat başarıyla devam ediyor, bugün üçüncü günündeyiz, ilk iki günde yapılan çalışmalarda doğrusu 100’ün üzerinde muharip uçakla belirlenen 170’den fazla hedef imha edilmiş ve uçaklarımız görevini tamamlayarak yerlerine dönmüştür. 21 Ocak itibariyle de kara harekatı başlamış bulunmaktadır. Şu ana kadar herhangi bir asker kaybımız yoktur. Ancak Kilis’te konuşlu askerlerimize taciz saldırıları olmuş ve bir askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Dün akşam 22.00 sıralarında icra edilen hava harekatı ile daha önce Reyhanlı ve Kilis’e roket gönderen Afrin’deki nokta bombalanmış ve etkisiz hale getirilmiştir. Ancak bugün geçtiğimiz yakın süre içerisinde Kırıkhan’a yine bir füze gönderilmiş ve bir TEDAŞ görevlisi şehit olmuştur alınan bilgilere göre. Bu konuyla ilgili de gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Burada bir şeyi memnuniyetle ifade etmek isterim ki, bu harekata milletimiz tam anlamıyla destek vermektedir. 80 milyon tek yürek halinde kahraman Mehmetçiğimizin başarısı için desteğini, duasını sürdürmektedir. Aynı zamanda siyasi partilerimiz başta Ana Muhalefet Partisi ve değerli Genel Başkan olmak üzere, MHP de bu harekata tam destek vermektedir. Harekatın karşısında cılız bazı çatlak sesler çıkmakla beraber herhangi kayda değer yurt çapında bir toplumsal olay meydana gelmemiştir. Gerek sosyal medyadan, gerek geleneksel medyadan yapılan bazı açıklamalar yasalara aykırı bölücülüğü ve halkı isyana çağıran açıklamaların muhatapları hakkında da gerekli soruşturmalar yapılmaktadır. İnşallah kısa süre içerisinde bu harekatı tamamlayıp hem Afrin’de yaşayan insanların huzura kavuşması; hem de ülkemize, sınırlarımıza Hatay’da, Kilis’te, civarda bulunan karakollarımıza, köylerimize, ilçelerimize yapılan saldırıların ve tehditlerin tamamen ortadan kaldırılması sağlanmış olacaktır.

Ben bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanına teşekkür ediyorum verdikleri destekten dolayı. Milletim adına, hükümetim adına şükranlarımı sunuyorum


Gündem'den Öne Çıkan Haberler