24.04.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL’IN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (24 NİSAN 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL’IN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (24 NİSAN 2019)
https://youtu.be/XsbV4_cNJjk


DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL 
Sayın Genel Başkanım, çok değerli basın mensupları, bir kaç gün evvel Sayın Genel Başkanın maruz kaldığı saldırıyla ilgili hem geçmiş olsun dileklerimizi paylaşalım hem de bu vesileyle ülkenin içerisinde bulunduğu siyasi iklimi de değerlendirelim. Bu maksatta ziyarette bulunduk. Tabi üzüntümüz bugün Türkiye’de üzülerek ifade ediyorum, demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin partilerin arasında, aktörlerin arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz. Bütün bunlara rağmen Türkiyemiz bir yerel seçimi geride bıraktı. Acılar da bile bir araya gelemez hale getirilmek istenen ortak paydayı, ortak değerleri, müşterek değerleri siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirmek istenildiğini görüyoruz. Hepimizin ortak çabası Türkiye’nin meselelerinin demokratik kanallara aktarabilmesidir. Dün Büyük Millet Meclisi’nde de ifade etmeye çalıştım. Bu tür hadiseler, terör başta olmak üzere, şiddet başta olmak üzere, onun da ötesinde Türkiye’de Büyük Millet Meclisi’nde ikinci büyük gruba sahip bir siyasi partinin Genel Başkanı’nın uğradığı böyle bir saldırı neticesinde muhalif, muvafık bütün unsurların ortak bir tavır, ortak bir değer yargısını ortaya çıkarması gerekir. Bu manada da üzüntülerimiz var ama bizler netice itibariyle demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan siyasi partiler ve aktörler olarak bu tür dayanışmaları önemsiyoruz, bu açıdan bugün Sayın Genel Başkana, kendisinin şahsında tüm Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu vesileyle ziyarette bulunduk. Çok teşekkür ederim.
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU
Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Gerçekten de toplum olarak fazla gerildik. Tasada ve kıvançta beraber olan toplumlar, halklar, milletler huzur içinde yaşarlar. Dolayısıyla biz farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, tasada ve kıvançta beraber olmalıyız. Beraber şarkılar söylemeliyiz, beraber türküler söylemeliyiz, beraber sevinmeliyiz, beraber üzülmeliyiz, sevinçlerimiz çoğaltmalıyız. Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi affedilecek bir olay değildir. Ama her şeye karşın sağduyumuzu korumak zorundayız. Toplumu fazla germemek zorundayız. Ben her konuşmamda bir şekliyle ifade ediyorum. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum, sağduyusuna güveniyorum. Bütün bunları aşacağız, bütün bu gerginlikleri aşacağız ve yeniden Türkiye’ye huzurun gelmesi ki bizim siyasi söylemimizdir, yeniden Türkiye’ye baharın gelmesi için çaba harcayacağız. Bahar geldi, o baharı bütün Türkiye coğrafyasına yayacağız. Bizim temel hedeflerimizden birisi budur. Ben tekrar Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarını yaptıkları ziyaret dolayısıyla kutluyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar diyorum, onlara teşekkürlerimi iletiyorum.
MUHABİR – Takip etmişsinizdir. Bugünde fotoğraflar var, saldırganı ziyaret edenler, elini öpenler var. Hem 2 olayı da değerlendirebilir misiniz efendim?
Kemal KILIÇDAROĞLU – Şunu ifade edeyim, bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun ötesinde farklı bir şey söylemek istemiyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler