11.03.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE ESKİ TBMM BAŞKANI HÜSAMETTİN CİNDORUK’DAN ORTAK AÇIKLAMA

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE  ESKİ TBMM BAŞKANI HÜSAMETTİN CİNDORUK’DAN ORTAK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u evinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu ile Cindoruk’un yaptığı açıklama şöyle;

Kemal KILIÇDAROĞLU- Efendim bir referandum yapılıyor, anayasa oylaması var. Bütün hayatı demokrasi mücadeleleriyle geçmiş Sayın Cindoruk’u ziyaret ettim, görüşlerini aldım. Kendisinin görüşleri bizim için son derece değerli. Bütün hayatı demokrasi mücadelesi vererek geçti derken aslında Yassıada duruşmalarından başlayarak o dönemin avukatlığını yaparak Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, büyümesi için büyük katkılar vermiştir. Bizim siyasetimizin simge isimlerinden birisidir. Onun görüşleri bizim için çok değerliydi. Kendisi lütfedip kabul etti, kendisiyle kısa bir görüşme yaptık.

Soru- Peki görüşme nasıl geçti efendim?

Hüsamettin CİNDORUK- Çok olumlu geçti. Sayın Genel Başkanın teşrifi beni onurlandırmıştır. Zannediyorum kıdemli bir vatandaşla görüşmek istedi. 1952’den beri siyaset yapıyorum. Yassıada’da savunmanlık yaptım, Meclis Başkanlığı yaptım. Hayatım siyasetle geçtiği için, bir fikir alışverişinde bulunmaktan çok memnunum. Ama şunu söyleyeyim ki, “Devletimiz ve milletimiz karanlık günlerden geçiyor. Bu öneri Türkiye Cumhuriyetinin temel direklerini ve kökünü kazıyan ve kazıması muhtemel bir büyük olaydır. Sakince de geçiştirilemez. Halktan daha vatansever olunamaz.” Halk yurtseverdir, bu meseleyi çözeceğine inanıyorum ve bu inançla da Sayın Genel Başkanın düşüncelerini çok değerli buldum. Meseleyi iyice kavramıştır. Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz. Bizim anayasamız Cumhuriyetin temellerini meclis aracılığıyla yerleştirildiğini ifade eder. Bütün anayasalarımız öyledir. Türkiye Cumhuriyetinin Büyük Millet Meclisi evvela meclisi kurmuş, sonra orduyu kurmuş, sonra cumhuriyeti kurmuştur. Meclise yapılan bu ağır saldırıyı kınıyorum. 12. Cumhurbaşkanı benim projemdir diyor. Bir kişinin projesiyle bir devletin rejimi değiştirilemez.

Sanıyorum demin söylediğim gibi, Türk halkı bu değişiklik tehdidini, hatta ben buna çirkin teklif diyorum, bu çirkin teklifi reddedecektir. Birlikte siyaset yaptığımız, zaman zaman beraberce oy kullandığımız, iktidar olduğumuz bütün vatandaşlarımıza ve onun çocuklarına çağrıda bulunuyorum “Hayır” deyin.

Soru- Siz de bu paketin rejimi değiştireceğini mi düşünüyorsunuz?

Hüsamettin CİNDORUK- Kesinlikle, tekil bir siyaset ortaya çıkarılmak isteniyor ve bir Cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanı bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanının talep etmediği bir büyük yetkiyi talep ediyor ve ben başka bir şey daha ilave edeceğim kimse bunu bugünlerde söylemiyor. O Cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanı böyle bir güveni hak etmiş değil. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler