18.07.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN BASIN AÇIKLAMASI

(18 TEMMUZ 2018)

Değerli basın mensupları, Tekirdağ’daki temaslarımızı ve ziyaretlerimizi sonlandırdık. Tren kazasıyla ilgili çok önemli bir raporu kamuoyuna açıkladığımızı düşünüyorum. Parlamentoda umarım bütün siyasal partilerin katkısıyla, katılımıyla bir araştırma komisyonu kurarız ve Devlet Demiryollarının içinde bulunduğu tabloyu biraz daha net halk öğrenmiş olur.
Bundan sonra Edirne’ye ve diğer hayatını kaybeden vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelere gideceğiz, Uzunköprü’ye gideceğiz ve onlara da hem taziye ziyaretlerinde bulunacağız, başsağlığı dileklerimizi ileteceğiz onlara.
O HAKİM DEĞİLDİR, SARAYIN HAKİMİDİR
Bugün bir mahkeme Man adası belgeleriyle ilgili olarak benim hakkımda yüksek bir tazminat yükümlüğü getirmiş. O hakime sormak isterim, açık ve net söylüyorum “kardeşim sen hakim değilsin, sen sarayın hakimisin” Hakim olsaydın şu soruyu sorardın sen, derdin ki “1 sterlinlik şirkete 18 milyon dolarlık malı niye sattınız kardeşim?” Bunu Kılıçdaroğlu söyledi, “Nedir bu hangi şirketi sattınız siz?” Bu soruyu soramaz. Sorarsa Yargıtay’a üye olamaz, sorarsa başka yerlere atanamaz. O hakim değildir, sarayın hakimidir. Ama o hakim şunu çok iyi bilsin, benim adım Kemal Kılıçdaroğlu, ben öyle o tür davalara pabuç bırakmam, sonuna kadar mücadele ederim. Sonuna kadar mücadele etmek demek tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak demektir. Benim görevlerimden birisi de budur, hatta en önemli görevim budur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını mahkeme kararlarına rağmen koruyacağım ve o davaların tamamını kazanacağım. Tamamını kazandığım zaman göreceklerdir bir üst mahkemenin veya diğer mahkemelerin lehime verdiği kararları o hakimin suratına çarpacağım ben, beni korkutacağını mı sanıyor?
SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM, BU BENİM NAMUS BORCUMDUR
Üçüncü nokta, efendim Tayyipler alemiyle ilgili karikatürü twitter hesabımdan yayınladım, hakkımda soruşturma açılmış. Aziz Nesinlik bir olay, hakkımda soruşturma açıldı. Neymiş? Cumhurbaşkanına hakaretmiş. Ne hakareti kardeşim, ne hakareti? Savcı savcı değil, Erdoğan bildiğimiz Erdoğan, onun talimatıyla davalar açılıyor, onun talimatıyla sözde biz mahkum olacağız. Mahkum etmezseniz namertsiniz siz. Ben şuna karar verdim, bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar bedeli ne olursa olsun mücadele etmeye kararlıyım. Tek başıma bile kalsam, mücadele etmeye kararlıyım. İster Erdoğan, ister bütün tayfası gelsin mücadeleyi yapacağım, sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu benim namus borcumdur.
Teşekkür ederim arkadaşlar.