10.02.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLADIĞI "YEREL YÖNETİMLERDE TEMEL İLKELER"

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLADIĞI "YEREL YÖNETİMLERDE TEMEL İLKELER"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Spor Salonunda düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada 12 maddeden oluşan "Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler" şöyle:
1. Hoşgörülü ve Saygılı Kentler 
Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz. 
2. Hakça Paylaşan Kentler 
Biz, kentlerde oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin ya da yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlara hakça dağıtılmasını istiyoruz. 
3. Hesap Veren ve Şeffaf Yönetilen Kentler
Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz. 
4. Yoksulluğu Yenen Kentler 
Biz, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler istiyoruz. 
5. Üreten ve İstihdam Yaratan Kentler 
Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz. 
6. Yenilikçi Akıllı Kentler 
Biz, yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentlerin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediyeler istiyoruz. 
7. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Çözülmüş Kentler
Biz, kent sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetlerini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunulmasını istiyoruz. 
8. Nefes Alan Kentler 
Biz, yüksek binalardan oluşan
“beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kentler istiyoruz. 
9. Sosyal Adaleti Sağlayan Kentler 
Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. 
10. Kültür ve Sanatı Geliştiren Kentler 
Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz. 
11. Doğa Dostu Yeşil Kentler 
Biz, yalnızca insanların değil, kentteki tüm canlıların haklarının gözetilmesini istiyoruz. 
12. Mutlu ve Gülümseyen Kentler 
Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler