20.07.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BASIN AÇIKLAMASI
(20 TEMMUZ 2018)
Çorlu’daki elim tren kazasında hayatını kaybeden bir babayı ve oğlunu, ailenin bir kısmı Tekirdağ’daydı orada ziyaret ettik, başsağlığı dilemiştik. Ailenin bir bölümüne de burada anne burada, ona da başsağlığı dileklerimizi ilettik. Bizden olayın takip edilmesini istediler. Gerek adli açıdan, gerek parlamentodaki süreç açısından bizim takip etmemizin önemli olduğunu ifade ettiler ve şunu da söylediler, “Bir daha bu tür kazalar meydana gelmesin, insanlar mağdur olmasın, dolayısıyla olayın bütün ayrıntılarıyla soruşturulması, araştırılması çok önemli diye ifade ettiler.” Bizde aynı önemi kabul ettik zaten. Hem parlamentoda, hem yargılama sürecinde olayı yakından izleyeceğimizi aileye ifade ettik.
Soru- Efendim Enis Berberoğlu’yla ilgili karar açıklandı, bir değerlendirme rica edelim sizden.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Enis Berberoğlu’nun kararı Türkiye’de adaletin olmadığını tescilleyen bir karar. Parlamentodaki görüşmelerde, Anayasa Komisyonu Başkanı maddeyi hangi gerekçeyle düzenlediklerini gayet açık ve net hiçbir yoruma yer vermeyecek açıklıkla dile getirdi. Ama Yargıtay’ın ilgili dairesi, -bir yargıcı hariç tutuyorum- ben parlamentoyu dinlemem, parlamentonun çıkardığı yasayı da dinlemem, anayasayı da dinlemem, ben istediğimi yaparım yollu bir karar verdi. Bu Yargıtay’da adaletin olmadığını, Yargıtay’ın artık adalet dağıtan bir kurum olmaktan büyük ölçüde çıktığını gösteriyor. Gerçekten büyük bir acı ve bu acıyı yaşarken de ben Türkiye adına üzülüyorum. Nasıl oluyor da bu ülkede adalet bu hale gelebiliyor ve nasıl oluyor da adalet siyasetin emrine girmiş oluyor. Eğer Yargıtay siyasetin emrine girmişse, artık o yargıtay yargıtay olmaktan çıkmıştır.
Umuyorum önümüzdeki süreçte bu mahkemenin verdiği yanlış karar başka merciler tarafından düzeltilir ve yargıya olan güven yeniden inşa edilmiş olur.
Teşekkür ederim.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler