12.08.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ORDU'DA...

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ORDU'DA...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: "Doğaya saygılı, doğayla inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü geliştirmek zorundayız" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünye ilçesi Cevizdere mevkisinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve sel felaketinde çökme meydana gelen Cevizdere Köprüsü'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. 


Genel Başkan Kılıçdaroğlu daha sonra yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

"Bu bölgede bir felaket yaşandı ve bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesini ziyaret ettik, başsağlığı dileklerimizi ilettik, Allah rahmet eylesin. En büyük arzumuz can kaybının fazla olmaması.
Tüm dünya biliyor, dolayısıyla doğaya saygılı olmamız lazım, kentlerde yapılaşmayı doğaya saygılı yapmamız gerekiyor. Doğayla inatlaşmanın hiçbir mantığı, hiçbir gerekçesi yoktur. Doğayla inatlaşırsanız, dere yatağına ev yaparsanız, dere yatağına okul yaparsanız, dere yatağına bina yaparsanız, doğa bir süre sonra kendi intikamını alır. Dolayısıyla doğaya saygılı, doğayla inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü geliştirmek zorundayız.
Bu çerçevede özellikle belediye başkanlarına büyük görevler düşüyor. Bugün dünyada bir kentleşme yapılırken, yol yapılırken, köprü yapılırken, dere yatakları, yollar, yüz yıllık sis, yüz yıllık kar yağışı, yüz yıllık yağmur yağışları dikkate alınarak kentleşme yapılıyor. Bu çerçevede kent yeniden düzenleniyor, olgunlaştırılıyor.
Bu tür felaketlerden dersler çıkarılmalı ve vatandaşların mal kayıpları kısa sürede sosyal devlet anlayışı içerisinde giderilmeli. 
Yıkılan bir köprümüz var, eski yıllarda yapılan, eski teknolojiyle yapılan bir köprü. Bu köprü de kısa süre içerisinde tamir edilecek, yanındaki köprüyle birlikte yeni bir köprü yapılacak ve bu köprünün de kısa süre içinde hizmete açılacağı ifade edildi. Ben tekrar tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım kısa süre içerisinde tüm bu acılar son bulmuş olur."

BAYRAM SEKMEN’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu'da sel nedeniyle meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden Bayram Sekmen’in (57) ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da selde yaralanan vatandaşlar ile zarar gören iş yerleri ve mahalleleri ziyaret etti.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ünye ilçesi Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan ve çökme meydana gelen Cevizdere köprüsündeki incelemesinin ardından aynı bölgedeki tekstil fabrikalarına ziyaret gerçekleştirdi. 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iş yeri sahipleri ve işçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. 


Ünye Devlet Hastanesi'ne giden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, selde yaralanan ve ortopedi servisinde tedavi gören İsmet Koç, Şükriye Kınacı, Hayati Yeşilyurt ve Hasan Arslan'ı ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.


Daha sonra selden zarar gören Fatsa ilçesi Yalıköy Mahallesi'ne giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada evleri zarar gören vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Ordu'da tedavi gören Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'u da ziyaret etti.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler