21.09.2018

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTIĞI VİDEOYLA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A 9 SORU YÖNELTTİ

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTIĞI VİDEOYLA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A 9 SORU YÖNELTTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  ekonomi konusunda sorular yöneltti. 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sıraladığı 9 soruya yanıt vermesini istedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Memleketi bu hale getirdin, bunun sorumluluğunu da dış güçlere yüklüyorsun! Şimdi 81 milyon vatandaşım adına, senden şu sorulara yanıt vermeni bekliyorum…" mesajıyla paylaştığı video şöyle:

Soru 1- “Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle; samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerini ithal et” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 2- “Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 3- Haydi, ihaleyi dolarla verdin, “Yandaşlarına dolarla gelir garantisini de ver” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 4- Haydi, dolarla yandaşlarına gelir garantisi de verdin, peki “yandaşlarının, sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borcuna devleti kefil et” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 5- “Döviz geliri olmayan şirketlerin, döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 6- Geçmişte üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini, Londra’daki bir avuç tefeciye teslim edenler dış güçler miydi? 
Soru 7- “Merkez Bankası’na müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlıklarını sonlandır, her şeyi sen belirle” diyenler, dış güçler miydi? 
Soru 8- Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizi yetersiz buldukları ve sana güvenmedikleri için borç vermiyorlar. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. YENİ EMİRLERİ KATAR’DAN MI ALACAKSIN? 
Soru 9- Haklı olarak “borç alan emir alır” diyordun. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar EMİR ALDIĞIN DIŞ GÜÇLERİ AÇIKLAYACAK MISIN?

Gündem'den Öne Çıkan Haberler