07.03.2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kütahya’da: “Aday Çok Ciddi Toplumsal Destek Görüyor”

CHP,Cumhuriyet Halk PArtisi,Genel Başkan Özgür Özel,Kütahya,stk,seçim 2024,yerel seçimler,31 mart,Türkiye İttifakı,Gücümüz Türkiye İşimiz Belediye,İşimiz Gücümüz Türkiye

“BAŞKANLARIMIZIN DENEYİMLERİ ORTAKLAŞACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Kütahya’da yaptığı konuşmada, “Biz Kütahya Belediye Başkan adayımızı, hep birlikte, ortak akılla, örgütümüzün tam mutabakatıyla, çok inanarak ve güvenerek belirledik. Ardından yapılan kısa vadeli ölçümlerde de Kütahya’da siyasetteki amiyane terimle adayımız tuttu. Aday çok ciddi bir toplumsal destek görüyor. Bu konuda sizlerle birlikte bu konunun ilerleyen süreçlerinde çok yakın ilişkiler içinde olunabileceği, CHP’nin elindeki büyükşehir belediyelerinin ve özellikle yapmış olduğu belediyecilik hizmetleri ile ön plana çıkan belediye başkanlarının deneyimlerinin ortaklaştırılacağı bir sürecin içindeyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Kütahya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Genel Başkan Özgür Özel, burada yaptığı açıklamada, “Burası Kütahya tabii, bizim Demirci ve Simav üzerinden komşu şehrimiz. Komşularımızın, çok sevdiğimiz insanların bulunduğu bir kentteyiz. CHP’nin Genel Başkanı olarak ilk kez geliyorum. Daha önce kurultay sürecinde gelmiştim. Grup Başkanvekili olduğum dönemlerde, pek çok kez geldiğimde, iyi bir çalışma yaparak, güzel anılarla ayrıldık. Bundan sonraki süreçte Kütahya’da hem CHP’nin hak ettiği ve yapması, ulaşması gerektiği siyasi güce ulaşmasını ümit ediyoruz. Hem de Kütahya’nın hak ettiği hizmetleri alabilmesi için, hak ettiği gelişmişlik noktasına gelebilmesi için, ortak siyasi iradenin şekillenmesi lazım. Bu da pozitif bir rekabetle mümkün” dedi.

“İNANARAK VE GÜVENEREK BELİRLEDİK”

Özel, “CHP’nin gücünü artırması, sadece sorunlara değil çözümlere de katkı sağlayacak önerilerde bulunması. Kente olan ilgisini artırması bizce çok önemli. Bu sürecin önemli kilometre taşlarından birisi yerel seçimler. Kütahya yerel seçimlerde bizim geçtiğimiz dönemde umduğumuz başarıyı elde edemediğimiz bir şehirdi. Merkez ilçe belediyesinde daha önceki dönemlerde milletvekilliği de yapmış, daha sonra da önemli bir destekle belediye başkanı seçilmiş olan MHP’den arkadaşımızın, zaman zaman siyasette metal yorgunluğu olarak ifade edilen, belli süredir kente ve siyasete ilgisini kaybettiği, ortak akılla yönetme imkanlarını kullanmadığı, borçlanma yetkisinin belediye meclisinde tartışılmadığı belli süreçlerin yaşandığı ve kentte rahatsızlıkların ortaya çıktığı bir süreç yaşanıyor. Kütahya Belediye Başkan adayımızı, hep birlikte, ortak akılla, örgütümüzün mutabakatıyla, çok inanarak ve güvenerek belirledik. Ardından yapılan kısa vadeli ölçümlerde Kütahya’da siyasetteki amiyane terimle adayımız tuttu. Aday çok ciddi bir toplumsal destek görüyor. Bu konuda sizlerle birlikte bu konunun ilerleyen süreçlerinde çok yakın ilişkiler içinde olunabileceği, CHP’nin elindeki büyükşehir belediyelerinin ve özellikle yapmış olduğu belediyecilik hizmetleri ile ön plana çıkan belediye başkanlarının deneyimlerinin ortaklaştırılacağı bir sürecin içindeyiz” dedi. Özel, şunları kaydetti:

“3 AYDA BİR MEMNUNİYET ANKETİ”

“CHP yerel yönetimlerde Eşgüdüm Eğitim ve Denetim Birimi kurdu. Bu birimin koordinatörlüğüne halen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Sayın Yılmaz Büyükerşen getirildi. Yeni seçilen belediye başkanlarımız, örneğin Kütahya Belediye Başkanımız seçildiği gün CHP ondan ABD’yi yeniden keşfetmeyi beklemesi gerekiyor. Kütahya ölçeğindeki illerdeki hazır projelerimiz, başarıya ulaşmış bundan önceki projelerimizin hazır nasıl yapılacağı, nasıl insan kaynağına ihtiyaç olduğu, nasıl bütçelendirileceği, dış kaynak ihtiyacı varsa İller Bankası’ndan, yurtdışından nasıl fonların alındığının paket olarak başarılı projelerin en başarılısından en komplikesine başkanlarımıza sunum yapılacak. CHP’li belediyelerin başarılı projelerinde ortaklaştırma, bunların tek tipleştirilmesi. Örneğin sosyal kartların verilmesi, son dönemlerde CHP’li belediyelerin çokça yaptığı düşük gelir seviyesindeki ailelere sosyal yardımların dijital kartlar üzerinden yapılması, esnaf ile şehrin bütünleştirilerek sosyal kartların içine yapılacak kırmızı et yardımının şehrin kasaplarından alınması, yapılacak sosyal yardımların şehrin esnafları tarafından kullanılması dijital para şeklinde çok başarılı uygulamalarımız var. Bunların tek tipleştirilmesi ile ilgili çalışmalar olacak halk kart üzerinden. Hem seçilmiş başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, hatta onların yönettikleri illerde diğer partilerden olan belediye meclis üyelerine bir eğitim setinin verilmesi, süreç içinde belediye başkanlarımızın ortaya koydukları performansın objektif kriterlerle ölçülmesi, tek tip bir anketle, memnuniyet anketlerinin yapılması, başkanlarımızın kendine, örgütüne ve şehrine başkanın başarı karnesini gösteren 3 ayda bir memnuniyet anketlerinin paylaşılması gibi önemli bir çabanın içindeyiz.”

“ELİMİZDEN GELEN TÜM KATKILARI SAĞLAYACAĞIZ”

“Biraz önce ifade ettiğim gibi Sayın Büyükerşen ve ekibi, bu konuda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız da kendi isteğiyle aday olmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çanakkale Belediye Başkanımızın içlerinde bulundukları ve deneyimleri ile yönlendirecekleri ama yapının içinde yerel yönetimler konusunda son derece etkin, partimizin yurtdışında belediyelerine katkı sağlayan ve kaynak bulan çok ciddi arkadaşlarımız var. Örneğin bir hafif raylı sistem meselesi gündeme geldiğinde, şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı Pelin Hanım, Japonya’da 13 yıl boyunca hızlı trenlerin başındaki ve bütün dünyada raylı sistemler, hızlı ulaşım araçları noktasında bütün dünyanın emeğine, birikimine, liyakatine saygı duyduğu, onun altında kaşesinin bulunduğu projelerin hızla kredilendirildiği birçok başarılı Türk kadını. Japonya’da aldığı maaşın 8’de birine Ekrem Başkanın ekibinde İstanbul’da çalışıyor. Trabzon’a gittiğimde Trabzon’da soruyorum. Ekrem Başkan göreve geldiğinde Trabzon’da kaç AKP’li milletvekili vardı, 4 tane. Kaç AKP’li bakan var, 4 tane 8. Trabzon Büyükşehir 9, Trabzon merkez ilçe 10. 10 tane AKP’li Trabzonlu Trabzon’a bir hafif raylı sistem yapamadılar. Ekrem Başkan bu süre zarfından, bir tane Trabzonlu, İstanbul’a 10 tane metro yaptı. Bütün sebebi doğru insanı bulup, doğru projelerde birleşmiş olmak. Hafif raylı sistemler dediğinizde en bilinen insan olması. Onun kaşesinin her türlü şirketin fon sağlama noktasında büyük bir güven duymasına sebebiyet veriyor. Kütahya Belediyesi’nin tüm bu birikimlerden yararlanabilmesi için elimizden gelen tüm katkıyı sağlayacağız. Kütahya’nın önemli sorunu Ege’nin küçülen tek şehri olması. Bir kere bunu durdurmak gerekiyor. Kan kaybeden bir hastanın önce bunu durdurması, iyileştirilmesi, güçlendirilmesi ve sonra sahaya çıkarılması lazım. İlk önce bu göç veren, umut olmayan şehir durumundan çıkmak gerekiyor.”

“SORUNLARIN HEPSİNİN FARKINDAYIZ”

“Bizim çabalarını çok takdirle takip ettiğimiz sanayi ve ticaret odası başkanı bugün de toplantımıza katılmak için programını değiştirdiğini mahcubiyetle öğrendik. Şüphesiz konuşmalarımızda dile gelecek olan konulardan birisi ara eleman problemi. Hatta biz ona artık aranılan elaman problemi diyoruz. Kütahya’da bunun çok önemli bir sıkıntı olduğunu biliyoruz. Ulaşım noktasında konvansiyonel tren hatlarının durdurulmuş olması. Dahil edileceği hızlı tren hattının hayata geçmemiş olması. Zafer Havalimanı’nın artık 20 uçak dolusu uçuş garantisi verilmişken bir uçağı dolduramaz halde bulunması, bu meselenin doğru yönetilemiyor olması. Kütahya’nın en önemli zenginliği, Frigler, Romalılardan, Germiyan Beyliğinden Osmanlı’nın yaşadığı Frig Vadisinden Aizanoi baktığımızda her yönüyle mutlaka dünyanın en önemli turizm merkezlerinden, vadilerinden bir tanesi olması gereken bu tarihi kentin turizm master planından yoksun olduğunu halen daha büyük bir üzüntüyle öğrenmiş durumdayız. Diğer yandan şeker fabrikasının özelleştirilmesi sürecindeki tutumumuz, tavrımız, uyarılarımızı biliyorsunuz. Bugün kota meselesinden dolayı şeker pancarı ile ilgili sorunların hepsinin farkındayız.”

“MESELELER ÜZERİNE TİTİZLENİYORUZ”

“Murat Dağı’ndaki ki Kütahya’yı da doğrudan etkileyecek olan madencilik faaliyetlerine yönelik olarak verilen mücadeledeki Kütahya sivil toplumunun, meslek örgütlerinin çok önemli bir dayanışması yaşanmıştı. Oradaki başarı son derece önemliydi ancak Simav-Tavşanlı arasında, Örencik’te açılmaya çalışılan altın madeni, bunun açık ocak şeklinde çalışacak olması, İliç’teki gibi yığma liç usulüne göre ve üzerine siyanür damlatılarak altın elde edilmesiyle ilgili projenin çok su kaynakları ve Kütahya’nın doğrudan halk sağlığı üzerinde yaratacağı sıkıntıyla ilgili arkadaşlarımız beni bilgilendirdiler. O konuda bilgi sahibiyim. O konuda da dikkatli şekilde meselenin üzerine titizleniyoruz. Ben müsaadenizle açılış konuşmasını bu kadarla ve sınırlı tutayım. Çünkü ulusal meselelere girdiğimiz noktada Kütahya gündemi çok hızlı şekilde geride kalıyor. Buradaki ulusal meselelerle ilgili sarf ettiğimiz her söz, Kütahya ile ilgili basında yer alabilecek birkaç cümleyi bile eksiltse bu önemli bir sorun oluyor. Kütahya 600 bine yaklaşan nüfusu ile yüzde 75’inin merkez ilçede yaşamasından dolayı, merkez ilçenin yerel seçimler açısından önemini bir kat daha artırmış durumda. O konuda da elimizden gelen gayretle çalışmak isteriz.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KÜTAHYA’DA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler