06.04.2023

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül‘le Görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile TDP Genel Merkezi’nde görüştü. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından TDP lideri Sarıgül ile ortak basın açıklaması yaptı.

İki lider yaptıkları ortak basın açıklamasında şunları söyledi:

Kemal KILIÇDAROĞLU- Türkiye Değişim Partisi’nin Sayın Genel Başkanı lütfedip bizi kabul ettiler. Doğal olarak Türkiye’nin sorunlarını, deprem bölgesinin sorunlarını, siyasette bulunduğumuz noktayı kendisiyle ve arkadaşlarıyla görüştük. Güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Gerçekten de Türkiye’nin bir bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar havasını yakalamak zorundayız. Halil İbrahim Sofrasını büyütmek zorundayız. Türkiye’de anneler, Türkiye’de babalar, Türkiye’de öğrenciler, Türkiye’de gazeteciler, televizyoncular, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük bir endişe duyuyorlar. Bu endişeyi ortadan kaldırmamız lazım. Bunun yolu; beraber olmak lazım, birlikte olmak lazım, birlikte Türkiye’yi yeniden inşa etmek lazım, demokrasiyi getirmek lazım, kadın-erkek eşitliğini sağlamak lazım. Sabahın köründe insanlar düşüncelerini açıkladılar diye evleri basılmamalı. Eğer biz demokrasiyi getireceksek o zaman siyaseten görevimizi yerine getirmiş olacağız.

Dolayısıyla bu ayrıntıları, Sayın Sarıgül’le ve arkadaşlarıyla oturduk, konuştuk, dertleştik. Güzel bir görüşme oldu, o nedenle ben Sayın Sarıgül’e ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim bizi kabul ettikleri için. Sağ olun, var olun.

Mustafa SARIGÜL- Türkiye Cumhuriyetimizin inşallah 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve değerli arkadaşlarını, Türkiye Değişim Partimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Sayın Kılıçdaroğlu’yla ne zaman bir araya gelsek Türkiye’yi konuşuruz, Türkiye’nin sorunlarını konuşuruz ve o sorunları konuşmaktan da her zaman keyif alırız. Bugün de çok güzel bir görüşmeyi birlikte ve heyetler olarak gerçekleştirdik. Türkiye Değişim Partisi olarak demokratik parlamenter sistemden yana olan bir partiyiz. Tarafsız Cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıyı arzu ediyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan en doğru aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. İnanıyorum ki, Türkiye’mizi raylarına oturtacak aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye Değişim Partisi olarak sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Bugünler de birleşme günü, ‘armudun sapı üzümün çöpü’ deme günü değil. Özellikle bireysel konuşma günü değil, toplumsal konuşma günü. Özellikle, Türkiye Değişim Partisi olarak inşallah 13. Cumhurbaşkanımızı genel merkezimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, özgürlük kazansın, ulusal birlik kazansın, inançlara saygıda laiklik kazansın. 14 Mayıs seçimlerinde kardeşlik ruhu kazansın, toplumsal barış kazansın. İnşallah 13. Cumhurbaşkanımıza yolunuz açık olsun, Allah’ım her zaman sizi korusun.

CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TDP GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler