10.06.2021

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, KUTLU ADALI’NIN KABRİNİ VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC’deki yoğun programının sonunda 1996’da öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’nın, Lefkoşa Kabristanlığı'ndaki mezarını ziyaret etti; mezarlığa, Adalı ailesiyle birlikte karanfil bıraktı, dua etti.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Asıl failler bulunamadı. Soruşturma yetersiz. Soruşturmanın yetersiz olduğunu, delillerin yeteri kadar toplanamadığını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de kabul etti zaten. Şimdi asıl failler ortaya çıktı, yıllar sonra. Sağlıklı bir soruşturmayı yapmak ve sonuç almak artık siyasetçilerin, Türkiye'deki ve Kıbrıs'taki siyasetçilerin ve savcıların namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatılmamalı, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmalı ve cezası verilmelidir. Bunu bekliyoruz. Aile bunu bekliyor, yıllardır bunu bekliyor. Failler ortada, biliniyor; katiller belli, biliniyor, gereğinin yapılması lazım, yazıktır günahtır" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra Adalı ailesini Lefkoşa Küçükkaymaklı'daki evlerinde de ziyaret etti.
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: "KENDİLERİNE İSTER DERİN, İSTER SIĞ DEVLET DESİNLER, HEPSİNİ TEMİZLEYECEĞİZ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca, sosyal medya hesabından Kutlu Adalı'nın mezarını ziyareti sırasında çekilen bir fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
"Suçları magazinleştiriyorlar ama gerçekler çok acı. Kutlu Adalı’ya suikast yapıldı. Dedikodu değil, acı gerçek. Kutlu Adalı’ya mezarının başında söz verdim; devlete sızmış çeteler kendilerine ister derin, ister sığ devlet desinler, hepsini temizleyeceğiz. Hesap verecekler!" 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler