24.01.2020

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU UĞUR MUMCU İÇİN DÜZENLENEN ANMA TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 yıl önce karanlık eller tarafından yaşamdan koparılan Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu için, Uğur Mumcu’nun Sokağı'nda düzenlenen anma törenine, Mumcu Ailesi ile birlikte katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, anma töreni sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Uğur Mumcu insan olmanın ötesinde unutulmaz bir kişiliktir. Uğur Mumcu bir bilim insanıdır, bir gazetecidir, bir aydındır, bir çalışandır, bir emekçidir, bir Kuvayı Milliyecidir. 
Hainler onu yok etmeye çalıştılar ama düşünceleriyle yaşıyor. Onu her yıl anıyoruz, saygıyla anıyoruz, sevgiyle anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. Buraya gelen insanlarda zaten aynı düşüncülerle buraya geliyorlar. Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir Türkiye’ydi. Aynı amacı, aynı çerçevede sürdürüyoruz, mücadelesini yapıyoruz, kavgasını veriyoruz. Hiç kimse Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bütün hedefimiz şu, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler