13.11.2019

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN, PROF. DR. MÜMTAZ SOYSAL'A SON GÖREV

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın, İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Törende CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP milletvekilleri eşlik etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, törenin yapıldığı Zincirlikuyu Camii'ne gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:


Mümtaz Soysal, gerçekten de Türkiye için büyük bir kayıp. Bütün yaşamı adalet mücadelesiyle geçti, insan hakları mücadelesiyle geçti. Türkiye’nin sağlıklı ve güzel bir anayasaya sahip olması için mücadele etti. Hapse atıldı, uzun süre hapiste kaldı. Hapislik hayatını da üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Şöyle bir paradoksla karşı karşıya kaldık. Bu ülke için çalışanlar, bu ülke için mücadele edenler, adalet için mücadele edenler bir şekliyle ağır bir bedeller ödüyorlar. O bedel ödeyenlerden birisi de rahmetli Mümtaz Soysal’dı. Mütevazı bir hayatı vardı. Görkemli saraylarda, görkemli evlerde, görkemli yerlerde oturmadı. Mütevazı, kendi halinde oturan, yazan, çizen bir insandı. 
Aynı zamanda tabi binlerce öğrenci yetiştirdi. Bir akademisyenin en büyük, en temel gurur kaynağı yetiştirdiği öğrencilerdir. Onlar bugün Türkiye’nin bütün coğrafyasında, hatta dünya coğrafyasında hizmet veriyorlar. Dolayısıyla kendisini saygıyla, hürmetle anıyoruz, Allah rahmet eylesin diyoruz. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler