11.03.2024

CHP Lideri Özgür Özel, Sanatçı Saltık’ı Andı: “Yaşasaydı Neler Yapacaktı, İnsan Ona Hayıflanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sanatçı Emre Saltık’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, “Çok erken kaybettik. Emre Hoca gibilerini anarken yaptıklarından çok böyle genç yaşta yitirildiği için, yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan ona hayıflanıyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, 2017 yılında yaşamını yitiren sanatçı Emre Saltık için İstanbul’da düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, anma töreninde yaptığı konuşmada, “En yakınımızda olan, en yakınında olanıyla hocalığını konuştuk. Sazını, sözünü konuştuk. Nasıl bir derin izler bırakarak aramızdan ayrıldığını konuştuk” dedi.

“BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ DİLİYORUZ”

Özel, “İlk albümünün adına baktık. İlk albümündeki şarkılardan bir tanesinin Filistin’le ilgili, Diren Filistin olduğunu gördük. Ramazan’ın ilk günü, bugün bütün İslam coğrafyasına, bütün dünyaya barış diliyoruz. Kanın durmasını diliyoruz. Filistin’e, Filistin’deki gözyaşının durmasını diliyoruz. Emre Saltık’ın ilk albümünde Filistin ile dayanışmayı işlemiş olmasını ayrıca anlamlı buluyoruz” ifadelerini kullandı. Saltık’ın parti üyesi olduğunu anımsatan Özel, şunları söyledi:

“YERİ DOLDURULAMAZ”

“Anneannem bilge bir kadındı. Selanik doğumlu. 40’ında lokma dökülecek deyince, dedim ki neden lokma dökülüyor. Dedi ki bir yakının öldüğünde insanın kalbinde 40 tane mum yanmaya başlıyor. Her gün biri sönüyor, biri sönüyor ama 40’ından sonra o bir tane mum hep kalıyor. Hep içini ömür boyunca yakıyor. Yaşıyorsun ama içinde o acıyı da taşıyorsun demişti. Emre Hoca ile ilgili o içimizdeki bir mum kalbimizi yakmaya hep devam edecek. Çok erken kaybettik. Emre Hoca gibilerini anarken yaptıklarından çok böyle genç yaşta yitirildiği için, yaşasaydı neler yapacaktı ve nelerden mahrum kaldık onu değerlendirmek gerekiyor. İnsan ona hayıflanıyor. Allah rahmet eylesin. Evlatları ve ailesi, değerli eşi hepimize emanettir. Sayın Belediye Başkanımızın belediye meclis üyesiyken, partimizin üyesiyken hayatını kaybetmiştir. Saltık ailesinin dışında CHP ailesinin de yeri doldurulmaz bir üyesi ve neferidir. Allah rahmet eylesin.”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL İSTANBUL’DA