13.04.2023

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi 4. Yıl Projeleri Tanıtım Törenine Katıldı

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Başkan konuşurken şöyle bir cümle kurdu, ‘hesap vermeye geldik’ dedi. Ne kadar özlemişiz değil mi? Toplanan her kuruşun hesabını milletine vermek ve o onuru yaşamak her demokraside olması gereken temel bir kural. O kadar yabancılaştık ki, birisi gelip de bizlere ‘sizin paranızı şu şekilde şuralara harcadım, miktarı şuydu, ihaleleri şöyle yaptım ve kamuya açık yaptım, sonsuza kadar kalacak bunlar ve istediğiniz zaman izleyeceksiniz, kör kuruşu yanlış yere harcamadık’ diye halkına hesap veriyor. İşte demokrasi budur, işte Türkiye’nin kurtuluş yolu da budur. Birlikte yapacağız.”

-“Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki, ‘ya bu pazar işim vardı’ demeyin, ‘14 Mayıs’ta tatile gideceğiz’ demeyin. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, sandığa sahip çıkacaksınız ve dünya siyasi tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. ‘Otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik’ diyeceksiniz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’yla birlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi 4. Yıl Projeleri Tanıtım Törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Atatürk Spor Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Teşekkür ederim, teşekkür ederim.

Önümüzdeki seçimlerin kaderini belirleyecek olan sizlersiniz. İlk kez sandığa gidip, ilk oyunu kullanacak olan 5 buçuk milyon genç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaderini belirleyecek. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti ileriye, çağdaşlığa taşıyacaksınız, size güvenimiz sonsuzdur.

Sayın Genel Başkanlarım, değerli milletvekili arkadaşlarım, güzel Ankara’mızın çalışkan Büyükşehir Belediye Başkanı; dördüncü yılı bitirdiniz, hizmetlerinizi Ankaralılara sundunuz. Büyük bir keyifle ben ve arkadaşlarım ve diğer genel başkanlar sizin başarılı çalışmalarınızı izledik. Dolayısıyla herkesin huzurunda, en azından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak size teşekkür ediyorum.

Bizim belediye başkanlarımız, yani Millet İttifakının belediye başkanları yapmış oldukları bütün harcamaların hesabını veriyorlar. Dolayısıyla onların yaptıkları çalışmalar sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde yankılanıyor. Verdikleri mücadeleler, önlerine çıkartılan engeller, o engelleri aşmak için gösterdikleri çabalar; bunların tamamı her yerde konuşuluyor, her yerde dillendiriliyor. Az önce başkan dedi ki, ‘metroyu yapacağız izin vermiyorlar, siz yapın onu diyoruz onlar yapmıyorlar…’ Sayın Başkanım, Allah nasip eder siz De Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız, o izin verilmeyen belgelerin tamamına ‘Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ olarak imza atacaksınız.

Bir şey daha… ‘Efendim işte bunlar geldiler, şöyledir, böyledir, terörle iltisaklı, şununla işbirliği, bununla işbirliği…’ Bir sürü laflar, bir sürü palavralar, bir sürü yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum, açık ve net: Millet İttifakının iki kırmızıçizgisi vardır; bir vatan, iki bayrak. O kadar, nokta! Bir daha ifade edeyim, Mısır’daki sağır sultan da duysun, iki kırmızıçizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Gözümüzü kırpmadan bayrağımızı indirmeyiz, vatanımızı terk etmeyiz, hiç kimse endişe etmesin.

Dolayısıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz, nasıl bir Türkiye olduğunu göreceksiniz. Ayrılığın gayrılığın olmadığı bir Türkiye’yi, her evde huzurun olduğu bir Türkiye’yi, her evde bereketin olduğu bir Türkiye’yi. Bir mülteci kampı değil, onuruyla yükselen ve büyüyen bir Türkiye’yi göreceksiniz. Türkiye’yi mülteci kampına çevirdiler, göreceksiniz bunların tamamını düzelteceğiz.

Beraber düzelteceğiz, birlikte düzelteceğiz, Millet İttifakı olarak düzelteceğiz. Sadece ülkemizde değil dünyaya örnek olacak pek çok projenin altına imzamızı atacağız ve Türkiye’yi kendi bölgesinin en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Akdeniz’i göreceksiniz, Akdeniz’i göreceksiniz gençler, Akdeniz’i. Akdeniz Havzasını göreceksiniz, oranın nasıl bir üretim merkezi haline dönüştüğünü göreceksiniz. Katma değeri yüksek ürünlerin nasıl üretildiğini göreceksiniz. Bilginin, bilimin, kültürün nasıl büyüdüğünü göreceksiniz. Gerçekten de ülkemize baharı getireceğiz, baharı. ‘Kışın sonu bahardır’ diyor değil mi ozan? Kışın sonu bahardır, baharı getireceğiz.

Ve baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki, ‘ya bu pazar işim vardı’ demeyin, ‘14 Mayıs’ta tatile gideceğiz’ demeyin. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, sandığa sahip çıkacaksınız ve dünya siyasi tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. ‘Otoriter bir yönetimi, demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik’ diyeceksiniz.

Öyle ‘efendim bunlar gelecek, yardımlar kesilecek…’ Başkan söyledi; hiçbir yardım kesilmedi, tam tersine yardımlar arttı. Ama bizim yardımlarımız onların yardımları gibi değil. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnsan onurunu koruyacaksınız. İnsanın yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz. İnsana insan olarak bakacaksınız ve insan olarak değer vereceksiniz; temel hedefimiz bu, bu amacı gerçekleştireceğiz.

Hiç endişe etmeyin, bu güzel ülkemize baharı getireceğiz, güzellikleri getireceğiz, barışı huzuru getireceğiz, bereketi getireceğiz. Ve en önemlisi zenginliği getireceğiz, bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü veriyoruz.

Hepinize yürekten teşekkür ederim. Ben erken ayrılmak zorundayım uçağa yetişmek için, gönlüm sizlerle. Unutmayın; sizin hayalleriniz, benim hedefim olacaktır.”

CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ABB 4. YIL TÖRENİNE KATILDI