17.04.2023

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, İstanbul Çatalca’da Süt Sığır Yemi Dağıtımı ve Halk Buluşması’na Katıldı

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Biz demokrasi için beraberiz, altı lider bir aradayız, tek hedefimiz Türkiye. Türkiye’de herkes huzur içinde yaşasın istiyorum.”

-“Ekrem Başkanımız söyledi ‘partizanlık yapmayacağız’ diye. Evet, partizanlık yok. Kişinin kimliği başımın üstüne, kişinin inancı başımın üstüne. Ben şuna bakacağım; o evde herkeste huzur var mı, o evde çocukların karnı tok mu, o evde anne çocuklarını huzur içinde yatağa yatırıyor mu?”

-“Saraylarda oturmayacağız, onu da söyleyeyim. Çankaya Köşküne, Gazi Mustafa Kemal’in oturduğu, Türkiye’yi yönettiği yere gideceğiz. Onlar sarayın meraklısı, onlar para meraklısı, onlar dolar meraklısı, onlar haram yeme meraklısı; bizde öyle bir merak yok.”

-“Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlamaya kalkıyorlar. Çatalca Meydanından söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisinin iki kırmızı çizgisi var. Bir; vatan, iki; bayrak. Dolayısıyla katillerle, teröristlerle iş tutanlar bize ders vermeye kalkamazlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Çatalca’da Süt Sığır Yemi Dağıtımı ve Halk Buluşması’na katıldı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Baharı beraber getireceğiz, birlikte getireceğiz. Göreceksiniz.

Güzel Türkiye’yi göreceksiniz.

Güzel Türkiye’de hep birlikte yaşayacağız. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Sözüm söz size; gerçekten de mutlu bir yaşam vaat ediyorum, huzurlu bir yaşam vaat ediyorum, gerginliklerden arınmış bir Türkiye vaat ediyorum, kucaklaşan bir Türkiye’yi vaat ediyorum.

Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımızı dinlediniz, Cumhurbaşkanı Yardımcımızı dinlediniz. Çatalca’nın köylerine yaptığı yardımları da ifade etti. O Çatalca’ya, biz bütün Türkiye’ye aynı yardımları yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Sevgili anneler, evlatlarınızı okula gönderirken beslenme çantası uygulamasına artık son. Çünkü evlatlarımız okulda arkadaşlarıyla beraber suyunu içecek, sütünü içecek, yemeğini yiyecek, karnı tok evine dönecek. Böylece hiçbir anne acaba beslenme çantasına bugün ne koyayım diye düşünmeyecek. Evlatlar hepimizin evladı ve hepimizin evlatları en iyi beslenmeyi hak ediyorlar. 20 yıldır yapamadılar. Allah nasip eder göreceksiniz, ilköğretim döneminde yapacağız, bütün Türkiye duyacak, bütün dünya duyacak.

YA DEMOKRASİ, YA DİKTATÖRLÜK

İktidar için çalışacağız. Nasıl olsa kazanıyoruz oturalım dediğiniz anda bu iş olmaz. Çalışacağız, hep beraber çalışacağız, birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Çünkü gün bir siyasi parti günü değil, gün artık bir Türkiye günüdür. Ya demokrasi, ya diktatörlük arasında tercihimiz olacak. Demokrasiden yana, insan haklarından yana, adaletten yana, haktan, hukuktan yana, kadın – erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun ve bereketin olduğu bir Türkiye için çalışacağız. Bunun için mücadele edeceğiz.

418 MİLYAR DOLARI ADALET İÇİNDE, SÖKE SÖKE ALACAĞIM

Esnaf kardeşlerimiz var etrafta. Esnafın pandemi dönemindeki aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçinin aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Onların huzur içinde hizmet vermelerini ve kazanmalarını sağlayacağız. Beşli çete kazanmayacak çiftçi kazanacak. Beşli çete kazanmayacak esnaf kazanacak. Esnaf için, çiftçi için, üreten için çalışacağız.

Bazen diyorlar ki, ‘efendim beşli çetelerden bu parayı nasıl alacaksın?’ Adalet içinde alacağım, adalet içinde. Söke söke alacağım, hiç endişe etmeyin, söke söke!

Her kuruşu alacağım. Götürdüler ya dışarıya 418 milyar doları. Sanıyorlar, götürdük bunu kimse alamaz. Alacağım, alacağım; Bay Kemal onların tamamını alacak, tamamını alacağım. Onların gece yatmadığını biliyorum, kâbuslar gördüklerini de biliyorum. Ama kul hakkı yemek en büyük günahsa kul hakkı yiyenleri asla ve asla affetmeyeceğim. Asla ve asla.

Biz beraberiz. Demokrasi için beraberiz, altı lider bir aradayız, tek hedefimiz Türkiye. Türkiye’de herkes huzur içinde yaşasın istiyorum.

Az önce Ekrem Başkanımız söyledi ‘partizanlık yapmayacağız’ diye. Evet, partizanlık yok. Kişinin kimliği başımın üstüne, kişinin inancı başımın üstüne. Ben şuna bakacağım; o evde herkeste huzur var mı, o evde çocukların karnı tok mu, o evde anne çocuklarını huzur içinde yatağa yatırıyor mu? O evde huzur varsa benim için de bütün dünyada ve Türkiye’de huzur var demektir. Ama bir çocuk açsa artık diyeceğim ki, 85 milyon açız. Çünkü o çocuğun önce karnının doyması lazım diyeceğiz. Felsefem bu, inancım bu, dünyaya bakışım da bu.

Saraylarda oturmayacağız, onu da söyleyeyim. Çankaya Köşküne, Gazi Mustafa Kemal’in oturduğu, Türkiye’yi yönettiği yere gideceğiz. Onlar sarayın meraklısı, onlar para meraklısı, onlar dolar meraklısı, onlar haram yeme meraklısı. Ama bizde öyle bir merak yok. Çok şükür mütevazı yaşıyoruz, güzel yaşıyoruz. Herkese hizmet etmekten de onur duyuyoruz. Herkesle beraber olacağız, birlikte olacağız.

DÜNYA LİDERİYİM’ DİYOR, SEN GEÇ ONLARI, KAPIDA DAKİKALARCA BEKLEDİN!

Ben bu arada, geçen seçimlerde AK Partiye veya MHP’ye oy veren vatandaşlarıma da seslenmek isterim. Bakınız, Türkiye’ye bakınız. Her yerde bir huzursuzluk var, her yerde bir sorun var. Esnaf hayatından memnun değil, çiftçi hayatından memnun değil. Evladını üniversiteye gönderen anne- baba hayatından memnun değil. Herkeste bir endişe, ‘ne olacak bu memleketin hali’ diye. Onlara sesleniyorum, 22 yıldır ülkeyi yönetenler, bugün Türkiye’yi nereye getirdiler? Herkese el avuç açar duruma geldik. Bakınız, Suriye’de 34 askerimiz şehit oldu; Beyefendi koşa koşa Putin’in kapısına gitti, dakikalarca bekledi Putin’in kapısında, kronometreyi açtı Putin, bütün dünyaya onu gösterdi. O Türkiye Cumhuriyeti için bizim kabul edeceğimiz bir olay değildir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir başka ülkenin Başkanının kapısının önünde saatlerce, dakikalarca beklemez. Bekletmeyeceğiz ve olmayacak böyle bir tablo. Oysa ne olması gerekirdi? Şehit olan bizim askerimiz, onların bizden özür dilemesi lazım değil mi, şehit olan bizim askerimiz. Ne diyor? ‘Dünya lideriyim’ diyor. Sen geç onları! Kapıda bekledin mi, dakikalarca bekledin mi, kronometre açıldı mı? Geç onları, geç!

HİÇBİR KADINI BİR ERKEĞE ASLA MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİM

Bir şey daha. Heyecanınızı anlıyorum ama heyecanınızı 14’ünde kaybetmeyin. 14’ünde sandığa gidin. Komşunuzu alın, yakınınızı alın. ‘Aman bugün hava güzel, biz pikniğe gidelim’ demeyeceksiniz. Sandığa gideceksiniz. Bütün sandıkların güvenliğini aldık, ondan emin olun. Bütün sandıkların güvencesi alınmış vaziyette, hiç endişe etmeyin.

Dolayısıyla kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Acıyı yaşayan sizsiniz, sorunu yaşayan sizsiniz. Sizin huzur içinde yaşayabileceğiniz güzel bir Türkiye’yi inşa etmek istiyorum. Biz Aile Destekleri Sigortasını Allah nasip ederse uygulamaya koyacağız. Göreceksiniz, hiçbir kadını bir erkeğe asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğim. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Herkesin sorunuyla ilgileneceğiz ve her sorunu çözmeye çalışacağız.

KATİLLERLE, TERÖRİSTLERLE İŞ TUTANLAR BİZE DERS VERMEYE KALKAMAZLAR

Bizi şimdi suçluyorlar. Hangi gerekçeyle suçladıklarını da biliyorum. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlayamazlar! Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar bizi suçlamaya kalkıyorlar. Çatalca Meydanından söylüyorum; bizim, Cumhuriyet Halk Partisinin iki kırmızı çizgisi var. Bir; vatan, iki; bayrak. Bunu her yerde söyleyin. Deyin ki, ‘gittik Bay Kemal’e sorduk senin kırmızıçizgin nedir diye. Bay Kemal dedi ki, benim iki kırmızıçizgim var bayrağım ve vatanım.’

Dolayısıyla katillerle, teröristlerle iş tutanlar bize ders vermeye kalkamazlar. Biz Kuvayı Milliyeciyiz. Onların aklı ermez, onlar Kuvayı Milliyenin ne olduğunu da bilmezler. Biz her şeyi biliriz. Tarihimizi biliriz, geleceğimizi inşa etmek isteriz.

Güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Evlatlarımız, fidan gibi evlatlarımız geleceklerini yurtdışında arıyorlar. Almanya’ya mı gideyim, Fransa’ya mı gideyim, Kanada’ya mı gideyim diye bekliyorlar. O evlatlarımıza öyle bir güzel Türkiye inşa edeceğiz ki, gidenler de Türkiye’ye gelecek. Burada çalışacaklar, burada üretecekler, burada kazanacaklar, burada evlenecekler, burada anne ve babalarına güzel torunlar verecekler.

HİÇ KİMSE BİZİM YÖNETİMİMİZDE KENDİSİNİ KİMSESİZ HİSSETMEYECEK

Başkan’ın bir şeyi vardı. Her şey, her şey, her şey… Gerçekten de her şey çok güzel olacak. Her şeyi çok güzel yapacağız. İnanın bizim mala mülke ihtiyacımız yok. Platon’un söylediği, 2.400 yıl önce söylediği güzel bir söz var, ‘iktidar sahipleri iktidardayken zenginleşiyorlarsa sizin haklarınızı değil kendi mallarını korumaya başlarlar.’ O nedenle iktidar sahiplerinin zenginleşmesini asla kabul etmiyoruz. Size hizmet Hakk’a hizmettir bunu unutmayın.

Hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Yağmur başlamak üzere. Kandiliniz mübarek olsun, dualarınızı eksik etmeyin. Huzur içinde beraber yaşamak istiyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz. Teşekkür ederim.

‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diyor Gazi Mustafa Kemal. Bunu biliyorum. Hiç kimse bizim yönetimimizde kendisini kimsesiz hissetmeyecek. Bilecek ki, bu devlet benim arkamda, bu devlet beni destekliyor diye düşünecek.

Hepiniz sağ olun, hepiniz var olun.

Hoşça kalın.”


CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’DA

Gündem'den Öne Çıkan Haberler