28.01.2019

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN'UN PM TOPLANTISI SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN'UN PM TOPLANTISI SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA (28 OCAK 2019)
CHP Parti Meclisi’nde belirlenen Belediye Başkan Adayları Listesi için tıklayınız... 
https://youtu.be/7mFMG2Wl5vk


Öncelikle hepinize günaydın. Bu saate kadar beklettiğimiz için üzgünüm ama yaklaşık yarım saat önce Parti Meclisimiz bitti. Bugün uzun süren Parti Meclisi toplantımızın sonucunda yine çok değerli Belediye Başkanlarımızı açıklıyoruz. Bugün toplamda 145 değerli Belediye Başkanımızın ismini açıkladık. Öncelikle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tunç Soyer’i söylemek istiyorum. Bunun ardından 4 ilimiz geliyor. Kırklareli Sayın Tuna Soykan, Hakkari Sayın Metin Koparan, Rize Sayın Ayhan Akyüz, Zonguldak Sayın Şenol Şanal.
İstanbul’dan bugün 29 ilçemizi açıkladık. Daha öncekilerle birlikte ilçe sayımız 30 oldu. Bu zamana kadar toplam 697 Belediye Başkan Adayımızı açıklamıştık. Bugünle birlikte toplamda 842 Belediye Başkanımızı birlikte açıklamış olduk.
Tabi Parti Meclisimiz çok değerli bir çalışma yaptı, gerçekten çok özverili bir çalışma yaptı. Biz bu çalışmalarından dolayı bütün Parti Meclisi üyelerimize de teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Sabahın bu saatine kadar özveriyle çalışmalarını sürdürdüler.
Değerli arkadaşlar, yaklaşık 100 civarında belediyemiz kaldı. Bunları da önümüzdeki hafta mutlaka açıklamış olacağız ve tüm belediyelerimizi, Belediye Başkan Adaylarımızı açıklayarak yolumuza devam edeceğiz. Her şey planladığımız süreçte planlı bir şekilde devam ediyor. Adaylarımız sahada vatandaşlarımızla buluştukça ve onların teveccühlerini gördükçe artık görülüyor ki, birçok belde, ilçe, il ve büyükşehirde Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri göreceğiz.
Bugün ekonomik krizi en yoğun şekilde yaşadığımız şu süreçte vatandaş çare arıyor, vatandaş çözüm arıyor ve bu çözümü de mutlaka ama mutlaka Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulacağını biliyor.
Yerel yönetimler bunun ilk ayağı olacak. İnanıyorum ki, Belediye Başkanlarımızın halkımızın sorunlarını çözecek, yaşamlarını kolaylaştıracak, aynı zamanda onlara eşit yurttaş olma ve ülkenin zenginliklerinden faydalanma imkanlarını sundukça, bu farkı daha da fazla ortaya çıkarmış olacak. Biz açıkladığımız adaylarımıza güveniyoruz ve inanıyoruz. Hepsi pırıl pırıl ve kendi vatandaşlarına, yurttaşlarına hizmet etmek için heyecanla sahadalar. İnşallah 31 Mart akşamı da birçok belediyemizi kazanmış olarak ülkemize ve milletimize hizmet etmenin onurunu yaşayacağız.
Ben bu saate kadar beklediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tekrar adaylarımızın ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.
Soru- Efendim İstanbul’da 29 ilçe açıklandığını söylediniz. Şişli ve Kadıköy adaylarının yeni bir değerlendirme için geri çekildiği belirtiliyor. Bir değişiklik mi var?
Seyit TORUN- Arkadaşlarımız Parti Meclisinde yeniden değerlendirmek üzere MYK’mıza gönderdi, yeniden değerlendireceğiz.
Soru- Bir de efendim toplantı sırasında İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun önce bir istifa kararı geldi, ardından yine sosyal medyadan kararından baskılar üzerine vazgeçtiğini söyledi. Öncelikle istifa dilekçesi Genel Merkez yönetimine ulaştı mı ve işleme konulmuş muydu? Bu karar değişikliği neden yaşandı?
Seyit TORUN- Hayır kendisi sosyal medyada paylaşmış, bize ulaşmış bir istifa dilekçesi falan yok. Kendi kararıdır ama İstanbul İl Başkanımız sorumluluğunu bilen ve inanıyorum ki bu süreçte de İstanbul’a çok değer katacak ve inşallah büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçemizde de başarılı çalışmalar yapacaktır.
Hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinize günaydın. 
 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler