16.06.2021

CHP’DEN GENÇLİK RAPORU: GENÇLER İÇİN PROJELER AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, “Gençlerin Ekonomik Durumu” raporunu yayınladı. Raporun son bölümünde ise CHP’nin gençler için projeleri yer alıyor. CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesinde oluşturulan gençlik ekonomisi komisyonu tarafından hazırlanan ve “Hep Birlikte” projesi kapsamında oluşturulan raporda genç işsizlik verileri bölgeler ve ülkeler arasında karşılaştırmalı olarak ele alınarak ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sorunlarına dikkat çekildi. Türkiye’de bölgeler arası eşitsizliğe vurgu yapılarak Güneydoğu ve Kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde 20-24 yaş arası kadınlarda işgücüne katılımın en düşük olduğu belirtildi. Raporda ayrıca İŞKUR ve bakanlıkların genç istihdam politikalarının nicelik ve nitelik olarak yetersiz olduğu ifade edildi.
Raporun son bölümünde “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlerle Birlikte ve Gençler İçin Ne Yapacak” başlığı altında gençler için vaatler sıralandı.
Raporla ilgili açıklama yapan CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gençlerin büyük bir oy potansiyeli olmasının da etkisiyle siyaset gençlerin sorunlarını daha çok konuşmaya başladı. Ancak sorunları muhatapların kendisiyle ve doğru bir şekilde tespit etmek ve gençleri homojen bir kitle olarak görmemek kadar doğru çözümleri üretmek de önemli. Araştırmalarımız ve görüşmelerimiz doğrultusunda gençlerin sorunlarının çözümü için yol almaya başladık.” dedi.
Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gençlerle birlikte ve gençler için yapılacakları sıralayarak şunları söyledi: “CHP iktidarında Genç İstihdam Atılımı vizyonuyla Gençlik Garantisi Programı’nı uygulayacağız. Gençlik Garantisi Programına göre 30 yaş altı yükseköğrenim mezunu gençler istihdam, işsizlik desteği, eğitime devam ve ücretli staj seçeneklerinden birinden yararlanacaklar. Aynı zamanda tüm organize sanayi bölgelerinde iş garantili yatılı teknoloji liseleri açılacak. Teknoloji liselerinde üç yılını tamamlayan gençler, devletten sigorta primi desteği alarak ücretli staj görecekler. Eğitime devam etmek isteyenler ise kendi alanlarında eğitim almak kaydıyla puan avantajına sahip olacaklar. YÖK kaldırılarak üniversiteler mali, idari ve bilimsel özerkliğe kavuşacaklar. Rektörlük seçimleri geri gelecek, üniversite bileşenleri rektörlük seçimlerinde temsil edilecekler. Eğitim sistemi paydaşlarla birlikte baştan aşağı değiştirilerek nitelikli, bilimsel ve erişilebilir bir eğitim anlayışı benimsenecek. Kamuda mülakat kaldırılarak liyakat ilkesi hayata geçirilecek. İfade özgürlüğü sağlanarak kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sistem kurulacak.”

TÜRKİYE'DE GENÇLERİN EKONOMİK DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler