15.03.2024

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Eskişehir’i Türkiye Değil, Dünya Konuşuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi ,CHP Genel Başkanı Özgür Özel,seçim 2024,yerel seçimler,işimiz gücümüz,gücümüz türkiye işimiz belediye,türkiye ittifakı,31 mart,eskişehir,odunpazarı,yılmaz büyükerşen,kazım kurt,ayşe ünlüce,ahmet ataç,tepebaşı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir 100. Yıl Kültür Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Bir gözüm hep Eskişehir’de. Çünkü burada bozkırın ortasında bir mucize gerçekleşti. Bir mucize. Bugün Eskişehir’i Türkiye değil dünya konuşuyor. Türkiye değil dünya gelmek ve görmek istiyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Eskişehir’de 100. Yıl Kültür Merkezi açılışına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Bugün genel başkan yardımcım, parti meclisi üyelerimle huzurunuzdayız. Türkiye’nin gündemi yerel seçimler. Yerel seçimlerin gündeminde bugünkü iki açılış, hem burada yapacağımız bu kültür merkezinin açılışı, hem Yılmaz Büyükerşen Hocamın Eskişehir’e yaptığı hizmetlerin, yıllardır süren kazandırdığı mekanların içinde titizlendiği, önem verdiği 100. Yıl Cami’nin açılışını yapmak üzere buraya geldik. Birkaç dakikadır dinlediklerim herhalde bir genel başkanı, sosyal demokrat bir partinin genel başkanını en memnun edecek, hep anlattıklarının nasıl hayata geçtiğini gözleri ile gördüğü açılış törenindeyiz. Eskişehir’e yakışır muhtarlar geliyor, konuşuyorlar. Selamlıyorlar. Buranın yıllar önce kapalı pazaryeri olma şartıyla belediyeye bırakıldığını, sonra burası ile ilgili kararın mahalle meclislerinde verildiğini, Türkiye’nin dört bir yanında benim belediye başkan adaylarım kenti o kentin sakinleri ile mahalleleri o mahallelerin meclisleri ile yönetmeyi vaat ediyorlar. Mahalle meclisinin aldığı kararla buraya sadece bir kapalı pazaryeri değil çok amaçlı kültür merkezi kazandırılıyor. 300 kişilik bir salon kazandırılıyor. 6 katlı binada her katında başka bir işlevi olan, muhteşem bir yer kazandırılıyor” dedi.

“200 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE TASARRUF”

Özel, “Bu yapılırken bir şey daha ortaya çıkıyor. AKP’li belediyelerin tamamen ihalelerle yaptığı işler, araç kiralama işleri yerine onları bir ihale açıp müteahhite kazandırmak yerine belli hizmetleri, kendisi gören Odunpazarı Belediyesi hem istihdam yaratıyor, yani AKP’li belediyeler şoförlü araçlar kiralarken, çöp taşıma işlerini, çeşitli işleri hepsini ihalelerle yaparken Odunpazarı Belediyesi araç kiralama ihaleleri yerine araçları kendi satın aldığı, şoförünü kendi istihdam ettiği sebeple 200 milyon liranın üzerinde tasarruf ediyor” ifadelerini kullandı. Özel şunları söyledi:


“HALK İÇİN HALKLA BİRLİKTE”

“Kampanyada hep anlatıyoruz ya israfı bitirdik, tasarrufu ve hizmeti getirdik diye. O 200 milyon lira, bu büyük ekonomik krizde inşaat maliyetleri bu kadar artarken 80 bin nüfusa sahip 5 mahalle, mahalle meclislerinin kararıyla buraya geliyor, böylesine devasa bir yatırımı yapıyor. İşte halk için halkla birlikte yönetmek. İşte halkçı belediyecilik, işte sosyal demokrat belediyecilik, işte sosyal belediyecilik bu demek. Ben Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a bu örnek çalışma için özellikle teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun. Burada muhteşem bir ekip var. Ahmet Ataç her salı Meclis’e, ilk kez başkenti gören kadınları yollar. Ben onlardan her geldiğimde Eskişehir belediyeciliğini görürüm. Burada esas olan şey gönül belediyeciliği. Gelen herkes Ahmet Ataç’tan, evladından, kardeşinden, ağabeyinden bahseder gibi bahseder. Kazım Kurt’u öve öve yere göğe sığdıramazlar. Kim geliyorsa Eskişehir’den geldiğinde Yılmaz Büyükerşen’den bahsetmeden, onunla duyduğu gururu ifade etmeden bizim odamızdan ayrılmazlar. Türkiye’nin 81 ilinde anlatıyoruz. Eskişehir’i bugünlere getiren bu kuvvetli ekiple gurur duyuyoruz.”

“GÖNÜL RAHATLIĞI İLE DEVREDİYOR”

“3 milletvekilim var. 3’ü de çok çalışkan ve gayretli. 30’lu yaşlarının başında bir il başkanımız var. CHP’nin örgütünün geleceğe dönük en kıymetli üyelerinden bir tanesi. İlçe başkanlarımıza, yönetimlerine, kadın kolları ve gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Kamu hizmeti yapan belediye başkanlarımızla örgütümüzün, CHP’nin bütünleşmesini görüyoruz. O bütünleşmeyi de her Eskişehirlinin gözünde ve gönlünde görüyorum. Bir gözüm hep Eskişehir’de. Çünkü burada bozkırın ortasında bir mucize gerçekleşti. Bir mucize. Bugün Eskişehir’i Türkiye değil dünya konuşuyor. Türkiye değil dünya gelmek ve görmek istiyor. Bu yerel yönetim mucizesinin çok önemli kilometre taşındayız. Şimdi geliyor bu yerel yönetim mucizesi şöyle bir adım atıyor. Tecrübe, geçmişteki başarıları bir yere kadar getirirken bir yandan kadrolarını yetiştirdi. CHP’nin en önemli değer verdiği şey, gençler ve kadınlardır. Bir Cumhuriyet kadınını yetiştirdi, şimdi Yılmaz Büyükerşen Hoca kendi ekibinden kendi genel sekreterini Eskişehirlilerin taktirleri ile onların onayları ile bu mucizevi kent değişim ve dönüşümünü sürdürmek üzere gözü arkada kalmadan, gönül rahatlığı ile Ayşe Ünlüce’ye devrediyor. Biz de kendisine yolu açık olsun diyoruz. Hemen her hafta 10 günde bir buradayım. Gelmeye devam edeceğim. Bu Eskişehir’deki bu muhteşem bayrak yarışına tanıklık etmeye devam edeceğim. Eskişehir’i Cumhuriyete yakışır, Cumhuriyet kentine yakışır şekilde bir Cumhuriyet kadınına yönettirecek. Onunla da gurur duyuyoruz, Eskişehirlilerle de gurur duyuyoruz.”

“ESKİŞEHİRLİ KAZANIYOR”

“Tabi, her seçim umudu barındırır içinde ama demokrasinin gereği bir riski de barındırır. Eskişehir’in daha bir yıl önce AKP’ye, MHP’ye itirazı olan, Eskişehirlilerden, Eskişehir’in Cumhuriyetçileri, Atatürkçülerinden oy alan AKP’ye muhalefet edeyim diye alan onların yerine biz iktidardayız diye oy alan birisi o günlerde aynı zamanda o iktidardan yüksek miktarda şirketlerine teşvik alıyormuş. Bu teşviklerin gereğini seçimden hemen sonra partisini değiştirerek, Eskişehirlilerin oylarını alıp, Eskişehirliler bilmiyor mu oyu AKP ve MHP’ye vermeyi? Sana vermişler. Bir milli irade hırsızlığı, siyasi yankesicilikle AKP’ye transfer olan birisi şimdi diyor ki Eskişehir’i ben yöneteyim. Eskişehir’i Kazım Kurt yönetirse, Ahmet Ataç yönetirse bugüne kadar hocanın yönettiği gibi Ayşe Ünlüce yönetirse kim kazanıyor, Eskişehirli, 5 mahalle ve halk kazanıyor. Peki o siyasi irade hırsızı oyları çalıp kazanırsa ne olacakmış? Dün il başkanımı dikkatli takip ettim. Kapalı bir toplantı. Bir vakıf toplantısı. AKP’ye yakın bir vakıf toplantısı. Diyor ki kendisi. Hele bir seçileyim. Hele bir seçileyim belediyenin bütün imkanlarını bu vakfa açacağım. Bütün vakıflara açacağım. Yani Eskişehir başkanlar size kazandırıyor ya, milli irade hırsızı beyzade kazanırsa Birlik Vakfı, TÜRGEV kazanacakmış. TÜGVA kazanacakmış. Daha beteri Ensar Vakfı kazanacakmış. Sizin paranızı, Yılmaz Hocanın 20-30 yıldır emek emek biriktirdiklerini, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt’un sizin vergilerinizle, su paraları ile ortaya çıkardıklarınızı onlar hizmete dönüştürür, size verirken o evlatlarımızı koruyamayan, istismarcıların Ensar Vakfı’na Eskişehir’i peşkeş çekecekmiş. Yok öyle şey. Biz buradayız. Eskişehir burada. Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz kardeşim.”

“ESKİŞEHİR’E GÖZÜNÜZ GİBİ BAKIN”

“Eskişehir’den sadece Ayşe Ünlüce’ye oy istemiyorum. Kazım Kurt, Ahmet Ataç’a oy istemiyorum. Eskişehir’den ilçe belediye başkan adaylarımıza oy istemiyorum. Bu Cumhuriyet kentinden, bu Cumhuriyetin değerleri ile sorunu olan, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına minnet değil husumet duyanların milli irade hırsızına yüz verdiler, şimdi Cumhuriyet kentinin oyları ile Cumhuriyet düşmanlarına alan açmaya çalışanlara 31 Mart’ta en büyük dersi vermelerini bekliyorum. Size inanıyorum, güveniyorum, Eskişehir hepimizin sevdiği ve gurur duyduğu bir kenttir. Siz bizim gözbebeğimizsiniz. Eskişehir’e gözünüz gibi bakın. Eskişehir’i Eskişehir’e gözü gibi bakanlara ve bakacak olanlara emanet edin.”


CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİR’DE

Gündem'den Öne Çıkan Haberler