30.05.2025

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Hem Terörsüz Türkiye, Hem Demokratik Türkiye’yi Önemsiyoruz”

“MECLİS’İN DAHİL OLMADIĞI HİÇBİR SÜREÇ BAŞARILI OLMAZ”

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN RIZASINI ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ”

“MECLİS ÇATISI ALTINDAKİ HER ÇALIŞMAYA OLUMLU KATKI VERECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki AK Parti heyetini TBMM’deki makamında kabul etti. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Değerli arkadaşlar Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Sayın Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Sayın Abdülhamid Gül ile birlikte grubumuzu ziyaret ettiler. Büyük bir memnuniyetle kendilerini karşıladık. Siyasette tabii zaman çok hızlı geçiyor. İki yıl önce de ilk aday olduğunda Sayın Başkan gelmişti. Bugün de Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini paylaşmak üzere ziyarette bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Meclis Başkanı adayı belli mi?” sorusuna, “Herhalde pazar günü akşama kadar adayımızı belirlememiz gerekiyor. Onu Grup Başkanvekillerimiz ilan ederler. Şu an için henüz bir isim belirlemedik” dedi.

“MECLİS’TE KOMİSYON İLE SÜRDÜRÜLMESİNİ YILLARDIR SÖYLERİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önerdiği komisyona üye verecek misiniz?” sorusu üzerine ise şunları söyledi:


“Değerli arkadaşlar biz hem terörsüz Türkiye, hem demokratik Türkiye’yi son derece önemsiyoruz. Bu konuda tarihsel bir tutarlılık içindeyiz. Bu konunun Meclis’teki bir komisyon tarafından toplumsal mutabakat arayacak şekilde sürdürülmesini yıllardır söyleriz. Ekim ayından itibaren de bunu hemen her konuşmamda dile getirmiştim. Şimdi Meclis’te böyle bir komisyonun kurulma aşamasına gelinmesini son derece önemli buluyoruz. Tabii komisyonun ne şekilde kurulacağı, ne şekilde çalışacağı çok önemli. Bu konuda en büyük mutabakatın bu konuda sağlanması gerekiyor. Biz o konuda kendi görüş ve düşüncelerimizin genel perspektifini Sayın Başkan ile paylaştık. İlerleyen süreçlerde de partimizin bu konuda görüşlerine başvuruldukça, bunları paylaşırız. Ama parlamento konuşulan yerdir. Meclis’in dahil olmadığı hiçbir sürecin başarılı olması mümkün değildir. Biz bu meselede hem Meclis’in önemli bir rol almasını önemsiyoruz. Toplumsal mutabakat için başta şehit aileleri, gaziler ve terörden zarar görmüş olan herkesin bu süreçlerden zarar görmüş herkesin rızasının alınmasını, toplumsal mutabakat açısından çok önemli görüyoruz. Bu noktadaki görüşlerimizi Sayın Başkanımızla da paylaştık. Bundan sonra da Meclis çatısı altındaki her çalışmaya Cumhuriyet Halk Partisi olumlu katkı verecektir.”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ